Κυριακή, 28 Μαΐου, 2023
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΈξι συλλήψεις σε διήμερη επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. στο κέντρο της Αθήνας

Έξι συλλήψεις σε διήμερη επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. στο κέντρο της Αθήνας

Αστυνομική επιχείρηση για την αντιμετώπιση των «εγκλημάτων δρόμου» και κυρίως κλοπών, ληστειών και πλαστογραφιών, που λαμβάνουν χώρα στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας (Κολωνός, Άγιος Παντελεήμονας, Νέος Κόσμος, Ομόνοια, κ.α.). πραγματοποίησε το διήμερο 10 και 11 Απριλίου η ΕΛ.ΑΣ.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης συνελήφθησαν έξι άτομα και σχηματίστηκαν δικογραφίες σε βάρος τριών ατόμων.

Ειδικότερα, συνελήφθη αλλοδαπός, που το τελευταίο χρονικό διάστημα διέπραξε τουλάχιστον δύο ληστείες σε βάρος οδηγών ταξί με ιδιαίτερη σκληρότητα, και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για ληστεία και απείθεια.

Επιπλέον, συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί για πλαστογραφία και αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος, ενώ σε έρευνα στο σπίτι τους βρέθηκαν μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν, 2 κινητά τηλέφωνα, ρολόι χειρός και ενισχυτής – ηχείο.

Επίσης, συνελήφθησαν ημεδαπός και δύο αλλοδαποί και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για – κατά περίπτωση – αδικήματα ληστείας και παραβάσεων των νομοθεσιών για τον ερασιτεχνικό και επαγγελματικό αθλητισμό, την αντιμετώπιση της οπαδικής βίας και τον εκσυγχρονισμό της αθλητικής νομοθεσίας, τα όπλα, καθώς και τη μη έκδοση δελτίου ταυτότητας. Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, αεροβόλο πιστόλι, ρόπαλο, αναδιπλώμενο μαχαίρι, κινητό τηλέφωνο και πατίνι.

Τέλος, σχηματίστηκαν δύο δικογραφίες σε βάρος τριών αλλοδαπών (ένας εκ των οποίων είναι έγκλειστος) στο πλαίσιο των οποίων εξιχνιάστηκαν τρεις περιπτώσεις κλοπών με τη μέθοδο της απασχόλησης και συγκεκριμένα με το πρόσχημα της διανομής φυλλαδίων και της βλάβης οχήματος.

Οι συλληφθέντες με τις δικογραφίες που σχηματίστηκαν σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

RELATED ARTICLES

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular