Τετάρτη, 31 Μαΐου, 2023
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΑνδρουλάκης: Ο όρος που έθεσε για να πει το «ναι» σε κυβέρνηση...

Ανδρουλάκης: Ο όρος που έθεσε για να πει το «ναι» σε κυβέρνηση συνεργασίας

Θετικός σε  κυβέρνηση συνεργασίας μετά τις εκλογές, εμφανίστηκε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο πλαίσιο της παρουσίας του στο Φόρουμ των Δελφών.

«Έχω εκφραστεί υπέρ των κυβερνήσεων συνεργασίας. Προαπαιτούμενο για τη συμμετοχή του ΠΑΣΟΚ είναι ένα ισχυρό ποσοστό που θα μου δώσει τη δυνατότητα να διαπραγματευτώ τις πολιτικές μας προτεραιότητες», απάντησε ο Ν. Ανδρουλάκης σε ερώτηση που δέχτηκε αναφορικά με τις μετεκλογικές συνεργασίες. Ο κ. Ανδρουλάκης επανέλαβε  ταυτοχρόνως  τη θέση του για συμμετοχή σε κυβέρνηση χωρίς πρωθυπουργό, είτε τον Κυριάκο Μητσοτάκη είτε τον Αλέξη Τσίπρα.

Ο κ. Ανδρουλάκης τόνισε ότι από την πρώτη στιγμή που εξελέγη στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ «προσπαθεί να αποδείξει στην πράξη τι σημαίνει σύγχρονη ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία». Επιβεβαίωσε ότι είναι υπέρ των κυβερνήσεων συνεργασίας, αλλά με κριτήριο, είπε,  το ΠΑΣΟΚ να λάβει ένα ισχυρό ποσοστό «για να μπορέσω να διαπραγματευτώ τις πολιτικές μας προτεραιότητες».  «Δεν μπορεί να είναι σε πρωταγωνιστικές θέσεις οι πρωταγωνιστές των μεγάλων προβλημάτων της χώρας», σημείωσε σχετικά με τη θέση του υπέρ μιας κυβέρνησης που δεν θα έχει πρωθυπουργό ούτε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ούτε τον Αλέξη Τσίπρα.

Αναφερόμενος στην άποψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για συνεργασία και ειδικότερα  στην επίκληση  από τον Αλέξη Τσίπρα του παραδείγματος της κυβερνητικής συνεργασίας στη Γερμανία, ο κ. Ανδρουλάκης ανέφερε ότι «πριν κάποιους μήνες, ΣΥΡΙΖΑ και Τσίπρας έλεγαν ότι οι Σοσιαλδημοκράτες στη Γερμανία ήταν παράδειγμα προς αποφυγή».

«Η σταθερότητα της χώρας έχει αναλογική ευθύνη. Όσο πιο ισχυρό ΠΑΣΟΚ τόσο μεγαλύτερη θα είναι και η ευθύνη μας», είπε  ο κ. Ανδρουλάκης. «Δεν εμπιστεύομαι δύο πρόσωπα τα οποία χρεώνονται τους αντιμνημονιακούς λαϊκισμούς και την καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων», συμπλήρωσε και επανέλαβε ότι «τα δύο αυτά πρόσωπα δεν αξίζει να έχουν μια δεύτερη ευκαιρία», ενώ στην κριτική του προς τον πρωθυπουργό έκανε λόγο για «δολοφονία χαρακτήρων του κ. Ράμμου και του κ. Μενουδάκου».

Αναφορικά με την υπόθεση που αφορά την Ελένη Χρονοπούλου, απάντησε πως «δεν είναι πια ένα πολιτικό θέμα, αλλά ένα κορυφαίο ηθικό ζήτημα». Μίλησε για «αριστερούς, δικαιωματιστές α λα καρτ» και αναφέρθηκε στην «επίθεση ενός διαδικτυακού παρακράτους, το οποίο δεν είναι μόνο προνόμιο του κ. Τσίπρα, αλλά και του κ. Μητσοτάκη». Επισήμανε πως ήδη είχε κάνει πρόταση στην κ. Χρονοπούλου για το ψηφοδέλτιο Επικρατείας, πολύ πριν από την υπόθεση. Επίσης, για την υπόθεση των υποκλοπών είπε ότι θέση του είναι πως πρέπει να συσταθεί  Εξεταστική Επιτροπή για το ζήτημα των υποκλοπών στην επόμενη Βουλή.

Παρακολουθείστε εδώ ολόκληρη την συνέντευξη του Νίκου Ανδρουλάκη.

RELATED ARTICLES

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular