Τρίτη, 30 Μαΐου, 2023
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΓεωργούλης: Μεταβαίνει στις Βρυξέλλες για να συναντηθεί με τους δικηγόρους του και...

Γεωργούλης: Μεταβαίνει στις Βρυξέλλες για να συναντηθεί με τους δικηγόρους του και τον εισαγγελέα

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση του Αλέξη Γεωργούλη και την καταγγελία της Ελένης Χρονοπούλου για βιασμό και πρόκληση σωματικής βλάβης, την οποία διερευνούν οι βελγικές αρχές από το 2020. Ο ανεξάρτητος πλέον Ευρωβουλευτής μεταβαίνει στις Βρυξέλλες για να συναντηθεί με τους δικηγόρους του και τον εισαγγελέα.

Όπως μετέδωσε το Open, ο κ. Γεωργούλης ενδέχεται να πάει στις Βρυξέλλες είτε την Παρασκευή είτε την επόμενη εβδομάδα προκειμένου να συναντηθεί με τους Βέλγους δικηγόρους του και να περάσει το κατώφλι του γραφείου του εισαγγελέα που έχει αναλάβει την υπόθεση. Παράλληλα, την Πέμπτη οι Βέλγοι δικηγόροι του θα πάρουν στα χέρια τους την δικογραφία.

Σχετικά με τη διαδικασία άρσης της ασυλίας, από την υπηρεσία Νομικών Υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου ανέφεραν ότι η διαδικασία θα πάρει περισσότερο χρόνο από ό,τι αναμενόταν, παρά το γεγονός πως ο ίδιος ο ευρωβουλευτής είχε ζητήσει την άρση της ασυλίας του και αυτό θα έπρεπε να επιταχύνει τη διαδικασία.

Τσαπανίδου για Γεωργούλη: Υπήρχαν φήμες για «κακή συμπεριφορά» το 2022, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν το άφησε έτσι

Την ερχόμενη εβδομάδα συνεδριάζει η Επιτροπή Νομικών Υποθέσεων και εκεί ίσως να οριστεί ο εισηγητής ευρωβουλευτής της έκθεσης για την άρση της ασυλίας του. Η Επιτροπή θα συνεδριάσει ξανά έπειτα από έναν μήνα (30 Μαΐου). Υπολογίζεται πως η διαδικασία θα πάρει τουλάχιστον δύο μήνες ακόμη, εκτός και αν η Επιτροπή Νομικών Υποθέσεων συνεδριάσει εκτάκτως.

RELATED ARTICLES

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular