Τρίτη, 30 Μαΐου, 2023
ΑρχικήΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕκτός ρύθμισης οι περισσότεροι οφηλέτες

Εκτός ρύθμισης οι περισσότεροι οφηλέτες

Σε λειτουργία τέθηκε η ηλεκτρονική πλατφόρμα της ΑΑΔΕ, στην οποία μπορούν να υποβάλλουν αίτηση, όλοι εκείνοι που είτε έχασαν τις παλαιές ρυθμίσεις φορολογικών και ασφαλιστικών χρεών των 72 έως 120 δόσεων μέσα στην περίοδο της κρίσης covid-19, είτε δημιούργησαν μέσα στην ίδια περίοδο νέες οφειλές, αλλά ωστόσο ήταν συνεπείς στις παλαιές τους υποχρεώσεις.

Όπως τονίζεται από το οικονομικό επιτελείο, η βασική επιδίωξη είναι να δοθεί μία ακόμη ευκαιρία σε εκείνους που έχασαν τις ρυθμίσεις εξαιτίας αντικειμενικών δυσκολιών, να είναι και πάλι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους, ενώ, παράλληλα, με τη νέα στοχευμένη ρύθμιση ουσιαστικά επιβραβεύεται η συνέπεια των οφειλετών.

Αυτά λέει το Υπουργείο, όμως ποια είναι η πραγματικότητα; Η ουσία ότι μιλάμε για μια “κουτσή” ρύθμιση και για τα δύο της πλαίσια. Και μάλιστα όπως επισημαίνουν έμπειροι λογιστές και φοροτεχνικοί πάρα πολλοί μένουν εκτός από τα εμπόδια που τίθενται. Βέβαια, η πολιτική τακτική της προσδοκίας που δημιουργήθηκε και που βαφτίστηκε… αναβίωση, μοιάζει να εξοργίζει τον κόσμο.

Κλειδί ανάμεσα στα υπόλοιπα το γεγονός πως στην ρύθμιση με τις 36 ή 72 δόσεις, μπορούν να ενταχθούν σε αυτήν οι οφειλές που έγιναν ληξιπρόθεσμες μετά την 1η Νοεμβρίου του 2021 και έως την 1η Φεβρουαρίου του 2023. Δηλαδή, για τους οφειλέτες πριν το 2021 δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη.

RELATED ARTICLES

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular