Τρίτη, 30 Μαΐου, 2023
ΑρχικήΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΕπίσκεψη Δούρου στην Πασχαλινή αγορά του Πεδίον του Άρεως - ΦΩΤΟ

Επίσκεψη Δούρου στην Πασχαλινή αγορά του Πεδίον του Άρεως – ΦΩΤΟ

Την Πασχαλινή αγορά στο Πεδίον του Άρεως επισκέφθκε το Σάββατο 15/4 η πρώην Περιφερειάρχης Αττικής και υποψήφια βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Β2 Δυτικού Τομέα Αθηνών, Ρένα Δούρου. Αμέσως μετά την επίσκεψη της έγραψε στην προσωπική της σελίδα στο fb:

Βόλτα σήμερα στο Πασχαλινό χωριό, εδώ, στο Πεδίον του Άρεως, μαζί με την Κατερίνα Καντεράκη, τη Γενική Γραμματέα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Υπαιθρίων Μικροπωλητών.

Μια φίλη από παλιά. Μια φιλία δοκιμασμένη στα δύσκολα. Μια φιλία έργου. Όπως η φετινή πασχαλινή αγορά που καθιερώσαμε, μαζί, στο πλαίσιο θεματικών αγορών σε όλη τη διάρκεια όλων των εορταστικών περιόδων, για πρώτη φορά, κόντρα σε όλες τις προκαταλήψεις, κόντρα στις Κασσάνδρες. Αγορά προσιτή σε όλα τα νοικοκυριά: με πολλά παιχνίδια και δραστηριότητες που δίνουν χαρά στον κόσμο ζωντανεύοντας το πάρκο.

Με αυτή την αφορμή κάναμε βόλτα σε ένα χώρο που για τη Διοίκησή μας, τη Διοίκηση της Δύναμης Ζωής από το 2014 ως το 2019, αποτέλεσε στοίχημα. Στοίχημα που δώσαμε και κερδίσαμε μαζί με τους πολίτες και με ανθρώπους όπως η Κατερίνα Καντεράκη.

• Περπατήσαμε λοιπόν σε ένα πάρκο πράσινο, ασφαλές, λειτουργικό, ανοικτό στους πολίτες, χώρο πολιτισμού και άθλησης.

• Περπατήσαμε σε ένα πάρκο που ανατάξαμε τη βλάστησή του από την είσοδο στο άγαλμα του Κωνσταντίνου μέχρι το τέρμα του, συνάπτοντας συμβάσεις για την καθαριότητά του, κάνοντας λειτουργικές τις τουαλέτες του, συντηρώντας τα αγάλματα και τα μνημεία του, επισκευάζοντας και πιστοποιώντας τις παιδικές χαρές του. Μισθώνοντας και θέτοντας σε λειτουργία το «ΑΛΣΟΣ» (κτήριο Οικονομίδη) και το ιστορικό “GREEN PARK”. Ανοίγοντας το γνωστό περίπτερο στην πλατεία του μεγάλου συντριβανιού. Υλοποιώντας ευρωπαϊκά προγράμματα στο πάρκο με το Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο για την μελέτη και αντιμετώπιση μοναδικών φυτολογικών ζητημάτων (πχ για την προστασία των φοινικοειδών), για την καταπολέμηση των κουνουπιών κ.λπ. Συντάσσοντας για πρώτη φορά διαχειριστική μελέτη για την βιώσιμη λειτουργία όλου του πάρκου.

• Περπατήσαμε σε ένα πάρκο το οποίο παραλάβαμε ως ανασφαλή χώρο και καταστήσαμε ασφαλές. Συμβάλλοντας στη μείωση της παραβατικότητας σε συνεργασία με την ΕΛΑΣ, τοποθετώντας επικουρικά ιδιωτική φύλαξη, συνάπτοντας προγραμματική σύμβαση (προϋπολογισμού 780.000 ευρώ) με τον ΟΚΑΝΑ και το ΚΕΘΕΑ για δράσεις street work για τους χρήστες ουσιών.

• Περπατήσαμε σε ένα πάρκο όπου καθιερώσαμε από το 2014 πολιτιστικές εκδηλώσεις δωρεάν για τους πολίτες της Αττικής, τις περιόδους τον εορτών όπως το Πάσχα σε συνεργασία με την Εθνική Λυρική Σκηνή, την ΚΑΜΕΡΑΤΑ-Ορχήστρα φίλων μουσικής,  το Ωδείο Αθηνών, την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο αλλά και πλήθος αξιόλογων καλλιτεχνών.

• Περπατήσαμε σε ένα πάρκο όπου καθιερώσαμε τις γνωστές πλέον αθλητικές εκδηλώσεις όπως τα Kids Athletics, τους αγώνες Δρόμου ΟΠΑRUN με το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και τον Αγώνα Δρόμου Πεδίου Άρεως με τους Αθηναίους Δρομείς.

• Περπατήσαμε σε ένα πάρκο που κάναμε, χάρη στην επικαιροποίηση του Κανονισμού Λειτουργίας του, πιο προσβάσιμο και ελεύθερο στους πολίτες με πρωτοβουλίες που μπορεί να αναπτυχθούν σε αυτό.

Όταν όμως τελειώσει και αυτή η πασχαλινή περίοδος, θα αναδειχθούν ξανά τα προβλήματα που έχει δημιουργήσει η εγκατάλειψη από τη σημερινή, δεξιά Δοίκηση της Περιφέρειας. Μια εγκατάλειψη που δεν έτυχε αλλά πέτυχε γιατί εκφράζει την αλλεργία της Δεξιάς για τους δημόσιος χώρους, ανοικτούς σε όλους τους πολίτες.

RELATED ARTICLES

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular