Tuesday, December 1, 2020
Home Ελλαδα Η απάντηση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη στην «εξαφάνιση» του Χ. Παππά

Η απάντηση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη στην «εξαφάνιση» του Χ. Παππά

Η απάντηση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη στην «εξαφάνιση» του Χ. Παππά

Ανακοίνωση για την «εξαφάνιση» του υπαρχηγού της εγκληματικής οργάνωσης Χρήστου Παππά, εξέδωσε το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, χαρακτηρίζοντας άστοχη τη δήλωση του ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα, με την οποία επέκρινε το υπουργείο, υπογραμμίζοντας ότι όφειλε να «γνωρίζει πού βρίσκονται και να συλλάβει τα μέλη του διευθυντηρίου».

Όπως δήλωσε ο συνήγορός του Παππά, αρνείται να παραδοθεί και παραμένει κρυπτόμενος σε άγνωστη τοποθεσία. Οι αστυνομικοί τον έψαχναν σε περιοχές της Αθήνας αλλά και στα Γιάννενα χωρίς να καταφέρουν να τον εντοπίσουν.

Αναφέρει η ανακοίνωση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη

Περί σύλληψης Χ. Παππά, καταδικασθέντος ηγετικού στελέχους της Χ.Α. και περί άστοχης πάλι δήλωσης του ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα:

 1. Με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών στις 27/8/2015, ήρθησαν περιοριστικοί όροι που ίσχυαν για τον αποφυλακισθέντα τον Μάρτιο 2015 Χ. Παππά: Είχε υποχρέωση να εμφανίζεται μόνο μια φορά το μήνα στο Αστυνομικό τμήμα (την 1η κάθε μήνα), αντί για τρείς που ίσχυαν προηγουμένως και δεν ήταν πια υποχρεωμένος να διανυκτερεύει σπίτι του, στου Παπάγου.
 2. Δηλαδή οι όροι έγιναν κατά πολύ επιεικέστεροι. Τους αποφάσισε το Συμβούλιο Εφετών, δεν κυβερνούσε η Ν. Δημοκρατία, ήταν υποχρεωμένη να τους εφαρμόσει η Αστυνομία.
 3. Ο Χ. Παππάς με άνεση εφήρμοζε τους νέους όρους. Τελευταία φορά εμφανίσθηκε στο Τμήμα την 1η Οκτωβρίου 2020, ως όφειλε. Και η Αστυνομία το κατέγραψε και ενημέρωσε, ως όφειλε.
 4. Έκτοτε δεν έχει εμφανισθεί. Δεν είχε καμιά τέτοια υποχρέωση, δεδομένου του προαναφερθέντος βουλεύματος.
 5. Εάν η Αστυνομία παρακολουθούσε με οποιοδήποτε τρόπο τον Χ. Παππά θα παρανομούσε διπλά. Απέναντι σε ένα πολίτη και απέναντι σε ένα κατηγορούμενο.
 6. Στη σημερινή Ελλάδα και διακυβέρνηση οι παρακολουθήσεις γίνονται με εντολή εισαγγελέα. Όποιος έχει αντίθετη γνώμη να το δηλώσει καθαρά!
 7. Ο ΣΥΡΙΖΑ πριν λίγες μέρες εγκαλούσε το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη γιατί δεν συνέλαβε τον ευρωβουλευτή Λαγό. Τώρα εγκαλεί γιατί δεν παρακολουθούσαμε τον πολίτη-κατηγορούμενο Παππά.
 8. Ο ΣΥΡΙΖΑ δηλαδή καλεί το Υπουργείο και την Αστυνομία να παρανομήσουν. Και στον Λαγό και στον Παππά. Να μην εφαρμόσουν τη νομιμότητα, αλλά να ερμηνεύσουν το κράτος δικαίου α λα καρτ. Η ταραγμένη μετεμφυλιακή πολιτική μας ιστορία θα έπρεπε να είναι μάθημα για αυτές τις επικίνδυνες σκέψεις.
 9. Στο όνομα λοιπόν της ομόθυμης λαϊκής καταδίκης της Χ.Α. ο ΣΥΡΙΖΑ πλειοδοτεί, πάει να κάνει το συναίσθημα παρανομία. Πιο σταλινικό, πιο ολοκληρωτικό, πιο λαϊκιστικό, πιο επικίνδυνο δεν γίνεται!
 10. Ας γίνει λοιπόν απολύτως ξεκάθαρο στους κάθε είδους νοσταλγούς: Στην σημερινή Ελλάδα και διακυβέρνηση ο σκοπός δεν αγιάζει τα μέσα!
 11. Για τον φυγόποινο Χ. Παππά η Αστυνομία ενεργεί τα δέοντα. Το έχει κάνει πολλές φορές και με επιτυχία

 

 

 

 

 

www.ert.gr

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Προσφυγικό: Το Ευρωκοινοβούλιο ζητά επιπλέον πόρους για τις χώρες πρώτης γραμμής

Την ανάγκη να διοχετευθούν περισσότεροι πόροι στις χώρες πρώτης γραμμής, οι οποίες επιβαρύνονται δυσανάλογα στις διαδικασίες ασύλου επισημαίνει το Ευρωπαϊκό...

«Οι τελευταίοι Έλληνες της Κωνσταντινούπολης»

H εφημερίδα el periódico δημοσιεύει εκτενές ρεπορτάζ του ανταποκριτή της στην Κωνσταντινούπολη Adriá Rocha Cutiller με γενικό τίτλο «Οι τελευταίοι...

Premier League: Πρώτο ματς που αναβάλλεται λόγο κορονοϊού

H Premier League ηταν ένα από τα ελάχιστα πρωταθλήματα της Ευρώπης, που κατάφεραν να ολοκληρώσουν “αναίμακτα” τη σεζόν μετά την πρώτη αναβολή λόγω της...

Μέσι: Τα γκολ που ψάχνει στην Μπαρτσελόνα για να ξεπεράσει τον Πελέ!

Το εκπληκτικό ρεκόρ του Πελέ που ετοιμάζεται να καταρρίψει ο Μέσι, φορώντας μόνο τη φανέλα της Μπαρτσελόνα. Έμεινε με.. το ζόρι στην Μπαρτσελόνα αλλά τώρα...