Τετάρτη, 31 Μαΐου, 2023
ΑρχικήΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣΗ απόφαση - καταπέλτης του Πρωτοδικείου Ναυπλίου κατά του υποψηφίου Δημάρχου Δ....

Η απόφαση – καταπέλτης του Πρωτοδικείου Ναυπλίου κατά του υποψηφίου Δημάρχου Δ. Ορφανού

Πριν από μερικές ημέρες είχαμε αποκλειστικό δημοσίευμα για μια πολύ περίεργη ιστορία με κεντρικό πρόσωπο τον υποψήφιο Δήμαρχο Ναυπλίου Δημήτρη Ορφανό ο οποίος βρίσκεται στο επίκεντρο δικαστικής έρευνας τον τελευταίο καιρό.

Στο πλαίσιο αυτό, σοβαρά ζητήματα φαίνεται να εγείρονται από απόφαση του Πρωτοδικείου Ναυπλίου, που εκδόθηκε κατόπιν αγωγής της κηδεμόνα σχολάζουσας κληρονομιάς της Κωνσταντίνας Τσιπόκα, σε σχέση με ιδιόχειρη διαθήκη αυτής, αφού ως ωφελούμενος από την διαθήκη εμφανίζεται ο Δημήτριος Ορφανός, υποψήφιος Δήμαρχος Ναυπλίου. Το ενδιαφέρον της υποθέσεως αυτής είναι, ότι η Κωνσταντίνα Τσιπόκα, η οποία διέθετε σημαντική ακίνητη περιουσία, πέθανε χωρίς να αφήσει διαθήκη στις 11-4-2002 με αποτέλεσμα η περιουσία της να περιέλθει στο Δημόσιο. Ένα περίπου χρόνο μετά, ωστόσο, εμφανίστηκε η από Δεκέμβριο 2000 διαθήκη της, με την οποία αυτή όριζε μεταξύ άλλων ως κληρονόμο της και τον κύριο Δημήτριο Ορφανό.

Όπως ήταν φυσικό, το Ελληνικό Δημόσιο αμφισβήτησε το κύρος της διαθήκης αυτής, η οποία τελικώς διαπιστώθηκε δυνάμει δικαστικής απόφασης, ότι ήταν εξολοκλήρου πλαστή. Μάλιστα, η πλαστότητα της διαθήκης βεβαιώθηκε και από σχετική γραφολογική έκθεση πραγματογνώμονα, που ορίστηκε από το Πρωτοδικείο Ναυπλίου ενώ έγινε δεκτό, ότι η διαθήκη αυτή δεν γράφηκε ούτε υπογράφηκε από την Κωνσταντίνα Τσιπόκα. Συγκεκριμένα, το Δικαστήριο έκρινε: «Ωστόσο κατόπιν άσκησης τριτανακοπής από το Ελληνικό Δημόσιο, ….. με την …. Απόφαση του ιδίου Δικαστηρίου, το οποίο δέχτηκε, ότι η επίδικη διαθήκη τυγχάνει εξ ολοκλήρου πλαστή και δεν έχει γραφτεί και υπογραφεί από την διαθέτιδα. …. Παραλλήλως, στα πλαίσια άσκησης ποινικής δίωξης για την πράξη της πλαστογραφίας της επίδικης διαθήκης … διορίστηκε πραγματογνώμοντας ….. ειδική δικαστική γραφολόγος, προκειμένου να αποφανθεί εάν ο γραφικός χαρακτήρας και η υπογραφή της διαθήκης είναι γνήσια προερχόμενη από την αποβιώσασα Κωνσταντίνα χήρα Ηλία Τσιπόκα. Σύμφωνα με την από …. Έκθεση γραφολογικής πραγματογνωμοσύνης της ως άνω πραγματογνώμονος η επίδικη διαθήκη δεν γράφηκε ούτε υπογράφηκε από την φερόμενη ως διαθέτη αλλά είναι εξ ολοκλήρου πλαστή»

Τα πράγματα γίνονταν ακόμα πιο ενδιαφέροντα εάν λάβει κανείς υπόψη, ότι ο  Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου, που φέρονταν να αποκτά κληρονομικά δικαιώματα βάσει της διαθήκης αυτής, προέβη σε αποποίηση της κληρονομιάς, αμέσως μόλις ενημερώθηκε για την ύπαρξη διεκδίκησης εκ μέρους του Δημοσίου ενώ από την άλλη πλευρά, οι λοιποί φερόμενοι ως κληρονόμοι, ενέμειναν στην διεκδίκηση των ακινήτων, που τους κατέλειπε η εξ ολοκλήρου πλαστή αυτή διαθήκη.

Πολύ περίεργα πράγματα συμβαίνουν με τον συγκεκριμένο υποψήφιο δήμαρχο Ναυπλίου.

Πηγή: newsarcadia

RELATED ARTICLES

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular