Friday, December 4, 2020
Home Δημοι Καταγγέλλει την κυβέρνηση στο θέμα της Παιδείας ο Δήμαρχος Κορυδαλλού Ν.Χουρσαλας

Καταγγέλλει την κυβέρνηση στο θέμα της Παιδείας ο Δήμαρχος Κορυδαλλού Ν.Χουρσαλας

Με επίσημο ψήφισμα θα καταγγέλλει την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας ο Δήμαρχος Κορυδαλλού Νίκος Χουρσαλας, στο προσεχές δημοτικό συμβούλιο σε ότι αφορά την Παιδεία.

Από χθες το ψήφισμα έφθασε στα emails των δημοτικών συμβούλων όπου καλούνται να ψηφίσουν την παρακάτω καταγγελία:

Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση της ΝΔ, η οποία έχει κάνει κυριολεκτικά κουρελόχαρτο κάθε υγειονομικό πρωτόκολλο, δεν έχει πάρει κανένα απολύτως από τα απαραίτητα μέτρα στα σχολεία για την μη μετάδοση του κορωνοϊού και θέλει να την βγάλει καθαρή μόνο με την διανομή μασκών, που ως όφειλε έδωσε, στα σχολεία και που ακόμα και αυτή εξελίχθηκε σε φιάσκο. H κατάσταση που επικρατεί στα σχολεία μαςαποδεικνύει με τον πιο περίτρανο και τραγικό ταυτόχρονα τρόπο ότι η κυβέρνηση δεν είχε την πολιτική βούληση να πάρει κανένα μέτρο προστασίας της υγείας.

Τα υγειονομικά πρωτόκολλα γίνονται λάστιχο:

•             τα περισσότερα τμήματα μετρούν περισσότερα από 22 παιδιά

•             παιδιά αναγκάζονται να κάθονται δύο – δύο στα θρανία αδιαφορώντας για τις αποστάσεις που πρέπει να τηρούνται γιατί δεν έχουν θρανία να κάτσουν

•             Οι μαθητές στοιβάζονται σε τάξεις κλουβιά σε κοντέινερ αξιοποιώντας χώρους που ποτέ δεν είχαν φτιαχτεί για αίθουσες διδασκαλίας.

•             Οι αυξημένες ανάγκες καθαριότητας και απολύμανσης δεν μπορεί να καλυφθεί με το υπάρχον προσωπθικό από καθαρίστριες. Εδώ δεν επαρκούσαν πριν πόσο μάλλον με τις σημερινές ανάγκες λόγω πανδημίας

Καταγγέλλουμε την επιχείρηση τρομοκράτησης και συκοφάντησης των μαθητικών αγώνων. Οι δίκαιοι αγώνες των μαθητών, των γονιών και των εκπαιδευτικών που βγάζουν τα άπλυτά της στην φόρα και διεκδικούν τα αυτονόητα δεν έχει καμία σχέση με τους «αρνητές της μάσκας», όπως τους βολεύει να παρουσιάζουν.

Συντασσόμαστε και διεκδικούμε μαζί με το γονεϊκό κίνημα και όλη την εκπαιδευτική κοινότητα:

•             15μελή τμήματα σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης.

•             Επισκευή σχολείων-εξασφάλιση κατάλληλων χώρων, ώστε να διασφαλίζονται οι απαραίτητες αποστάσεις σε κάθετάξη και η αποφασιστική μείωση του αριθμού μαθητών στους 15.

•             Άμεση εκπόνηση κεντρικού πανελλαδικούσχεδίου για νέα σχολικά κτίρια που να καλύπτουν τις ανάγκες για σχολική στέγη.

•             Μονιμοποίηση όλων των εκπαιδευτικών και του βοηθητικού προσωπικού που εργάστηκαν τα τελευταία χρόνιαστην εκπαίδευση. Πρόσληψη του απαραίτητου αριθμού εκπαιδευτικών για περισσότερα τμήματα με λιγότερουςμαθητές.

•             Εξασφάλιση όλου του απαραίτητου αριθμού μόνιμων εργαζομένων στην καθαριότητα των σχολείων, ώστε ναδιασφαλίζονται οι υγειονομικοί όροι καθ’ όλη τη διάρκεια καθημερινής λειτουργίας του σχολείου.

•             Μαζικά επαναλαμβανόμενα τεστ σε όλα τα σχολεία, δωρεάν με ευθύνη του κράτους.

•             Δημιουργία Σχολιατρικής Υπηρεσίας (Σχολίατρος) που θα έχει την ευθύνη για τον έλεγχο λειτουργίας τωνσχολείων αλλά και τη διαχείριση των κρουσμάτων.

•             Εξασφάλιση κονδυλίων στις σχολικές επιτροπές για την προμήθεια με το απαραίτητο υλικό (Μέσα ΑτομικήΠροστασίας, είδη καθαρισμού, αντισηπτικά)

•             Κατάργηση κάθε νομοθετικής διάταξης που επιτρέπει κάμερα στα σχολεία και on – line μετάδοση τωνμαθημάτων

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Δυο συλλήψεις για κλοπές και ληστείες στη Σαλαμίνα

Δυο άτομα, ηλικίας 27 και 42 ετών, συνελήφθησαν στη Σαλαμίνα για κλοπές και ληστείες καθώς και για παραβίαση του νόμου περί όπλων. Για τον 27χρονο...

Θεσσαλονίκη: Απολογία κατηγορούμενου μέσω… τηλεδιάσκεψης γιατί είναι θετικός στον κορονοϊό

Ο 35χρονος δεν οδηγήθηκε ενώπιον της ανακρίτριας και απολογήθηκε εξ αποστάσεως επειδή είναι φορέας κορονοϊού. Συμφωνα με το GRITIMES, αφέθηκε ελεύθερος με όρους μετά την...

Στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών η υπόθεση παράνομης τοποθέτησης διαφημιστικών λαβάρων

Η Περιφέρεια  Αττικής, με εντολή του Περιφερειάρχη Γ. Πατούλη και διά  της εντεταλμένης περιφερειακής συμβούλου τεχνικών έργων Ε. Κοσμίδη, κοινοποίησε σήμερα στην...

Το νέο sneaker της Nike είναι ιδανικό γι’ αυτούς που θέλουν να αποικίσουν τον Άρη

Ο Αμερικανός σχεδιαστής Matthew M. Williams, ο οποίος είναι ο συνιδρυτής της μάρκας 1017 ALYX 9SM και καλλιτεχνικός διευθυντής του οίκου Givenchy, τον Φεβρουάριο...