Τρίτη, 30 Μαΐου, 2023
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΟ Κυριάκος Μητσοτάκης επέστρεψε την διερευνητική εντολή

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέστρεψε την διερευνητική εντολή

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέστρεψε το απόγευμα της Δευτέρας την διερευνητική εντολή στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου,  ανοίγοντας και επισήμως τον δρόμο για νέες εκλογές -πιθανότατα- στις 25 Ιουνίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός επέστρεψε τηλεφωνικά στις 17:00 τη διερευνητική εντολή για τον σχηματισμό κυβέρνησης. Πλέον, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα δεχθεί αύριο, 23 Μαΐου στις 11 το πρωί, τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Αλέξη Τσίπρα, προκειμένου να του αναθέσει τη δεύτερη διερευνητική εντολή.

Το μεσημέρι της Δευτέρας  ο Κυριάκος Μητσοτάκης πέρασε το κατώφλι του Προεδρικού Μεγάρου για να παραλάβει από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας την πρώτη διερευνητική εντολή για τον σχηματισμό κυβέρνησης, ως αρχηγός του πρώτου κόμματος στις εκλογές.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, είπε ότι το απόγευμα θα επιστρέψει την διερευνητική εντολή, καθώς, όπως είπε, δεν υπάρχουν προϋποθέσεις για τον σχηματισμό κυβέρνησης.

«Θεωρώ χρέος μου να ξεπεράσουμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα το εμπόδιο της απλής αναλογικής και προτίθεμαι να σας επιστρέψω την διερευνητική εντολή το απόγευμα, ώστε να κάνουμε εκλογές, ενδεχομένως και στις 25 Ιουνίου», τόνισε, μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην συνάντησή του με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου κατά την οποία και παρέλαβε την πρώτη διερευνητική εντολή σχηματισμού κυβέρνησης μετά τις χθεσινές εκλογές.

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε, ότι η χώρα χρειάζεται όσο το δυνατόν συντομότερα ισχυρή κυβέρνηση με ορίζοντα τετραετίας και επέμενε ότι «το καλύτερο για τη χώρα είναι να συζητήσουμε για τα πραγματικά προβλήματα, πως θα αυξήσουμε τους μισθούς και πως θα στηρίξουμε το κοινωνικό κράτος, αλλά και να μιλήσουμε για τις προκλήσεις και τα θέματα που αφορούν στη νέα γενιά»

RELATED ARTICLES

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular