Τετάρτη, 31 Μαΐου, 2023
ΑρχικήΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣΠαραιτήθηκε από περιφερειακός σύμβουλος ο Βαγγέλης Γιαννακούρας – Ανακοινώθηκε υποψήφιος βουλευτής ΠΑΣΟΚ...

Παραιτήθηκε από περιφερειακός σύμβουλος ο Βαγγέλης Γιαννακούρας – Ανακοινώθηκε υποψήφιος βουλευτής ΠΑΣΟΚ Αρκαδίας

Με επιστολή του προς τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου, ο Βαγγέλης Γιαννακούρας ανακοίνωσε την παραίτησή του από τη θέση του περιφερειακού συμβούλου Αρκαδίας .

Στην επιστολή του ο κ. Γιαννακούρας αναφέρεται σε ομόφωνη απόφαση των οργάνων του κόμματος του ΠΑΣΟΚ να τον συμπεριλάβει στο βουλευτικό ψηφοδέλτιο της Αρκαδίας.

Ο κ. Μαλτέζος ευχήθηκε καλή επιτυχία στον κ. Γιαννακούρα.

Η επιστολή θα πρέπει να γίνει δεκτή από τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Παναγιώτη Νίκα.

Ο κ. Νίκας είπε ότι «εγώ δεν γνώριζα τον κ. Γιαννακούρα. Μου αρέσει ως άνθρωπος. Συμβολίζει τον ορεινό, μαχητικό Αρκάδα. Του εύχομαι να έχει μια καλή επιτυχία. Θα ακούσει διάφορα κι εκείνος. Κι επειδή τον αισθάνομαι ιδεολογικά κάπως κοντά μας, αν υπάρξει κυβερνητική συνεργασία, από τη δική μας πλευρά υπάρχει πολύ καλή διάθεση για τον Βαγγέλη Γιαννακούρα.»

Η Ντίνα Νικολάκου μίλησε με θερμά λόγια για τον Βαγγέλη Γιαννακούρα, μιλώντας για γνήσιο και έντιμο στέλεχος της Νέας Πελοποννήσου.

Ο Γιώργος Πουλοκέφαλος είπε για τον Βαγγέλη Γιαννακούρα ότι είναι ένας ακέραιος άνθρωπος που έχει να προσφέρει αρκετά για την Αρκαδία.

Η Δήμητρα Λυμπεροπούλου εξέφρασε τη σιγουριά ότι ο κ. Γιαννακούρας θα πάει καλά διότι είναι πολιτικός που δεν μπαίνει σε καλούπια.

Από την πλευρά του, ο κ. Γιαννακούρας είπε: “Μετά από 17 χρόνια στη δευτεροβάθμια αυτοδιοίκηση, νομαρχία και περιφέρεια, είναι μια μέρα χαρμολύπης. Από τη μία υπάρχει χαρά ότι ανοίγομαι σε ένα νέο στίβο, τον βουλευτικό που θα προσπαθήσω να το πετύχω. Από την άλλη ξεκολλάει κάτι από μέσα μου διότι τόσα χρόνια έχω γίνει ένα με την περιφέρεια, έχω ταυτιστεί με το περιφερειακό συμβούλιο. Έδωσα όλες τις δυνάμεις μου για το καλύτερο για την Αρκαδία και την Πελοπόννησο. Είμαι ικανοποιημένος από αυτό που έκανε κια πιο πολύ πιστεύω ότι είναι ευχαριστημένοι οι Αρκάδες που μου έδωσαν 13.000 ψήφους, αριθμός ρεκόρ για όλη την Ελλάδα.

Όταν με κάλεσε ο Πέτρος Τατούλης το 2010, μου ζήτησε συνεργασία. Το δέχτηκα και ξεκίνησε μια προσπάθεια που είμαι υπερήφανος. Πάνω απ΄ όλα είμαι ιδεολόγος Αρκάς, πονάω αυτό τον τόπο και θέλω να βοηθήσω από ενα άλλο μετερίζι. Θα κάνω προσπάθεια, πιστεύω ότι θα το πετύχω. Τίποτα δεν είναι εύκολο. Είμαι προπονημένος. Ελπίζω όλα να πάνε καλά.

Θέλω να σας ευχαριστήσω όλους για τη συνεργασία που είχαμε. Ευχαριστώ τον Πέτρο Τατούλη, που μου άνοιξε το δρόμο στην περιφερειακή αυτοδιοίκηση και έμαθα πολλά από αυτόν. Ευχαριστώ τους συνεργάτες μου στην Νέα Πελοπόννησο, αισθανόμαστε αδέρφια κι αυτό θα συνεχίσει.”

Ουσιαστικά, αυτή η απόφαση του κ. Γιαννακούρα, ξεμπλοκάρει την υποψηφιότητά του στο βουλευτικό ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ στην Αρκαδία.

Να σημειωθεί ότι αντίστοιχη επιστολή παράιτησης υπήρξε και από την Ντίνα Τζανετέα από την γειτονική Λακωνία.

RELATED ARTICLES

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular