Τετάρτη, 31 Μαΐου, 2023
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΠαρουσιάζει το πρόγραμμα της ΝΔ ο Μητσοτάκης –Τι θα προβλέπει για δημόσιο,...

Παρουσιάζει το πρόγραμμα της ΝΔ ο Μητσοτάκης –Τι θα προβλέπει για δημόσιο, μισθούς

Το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας για την επόμενη τετραετία θα παρουσιάσει σήμερα στις 18:00 στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

H βασική δέσμευση του πρωθυπουργού αναμένεται να είναι η αύξηση των μισθών κατά 25% έως το τέλος της τετραετίας για ιδιωτικό και δημόσιο τομέα.

«Θέλω ο κατώτατος μισθός να προσεγγίσει τα 1000 ευρώ στο τέλος της τετραετίας. Τα επιδόματα τα χρησιμοποιήσαμε γιατί μας έτυχαν έκτακτα πράγματα στην οικονομία», είπε χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην τηλεοπτική συνέντευξή που παραχώρησε στον Alpha.

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε και την αύξηση κατά 1.000 ευρώ στο αφορολόγητο των οικογενειών με παιδιά, περαιτέρω μείωση κατά 1 μονάδα των εργοδοτικών εισφορών, πλήρη κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος μέχρι το 2027 και μείωση των έμμεσων φόρων εφόσον εξασφαλιστεί ότι δεν κινδυνεύει η βασική εκτέλεση του προϋπολογισμού. Η εφαρμογή των μέτρων αυτών, που κοστολογούνται περί το 1 δισ. ευρώ, θα αρχίσουν να εφαρμόζονται σταδιακά από το 2024.

Ένας από τους βασικούς άξονες του προγράμματος της ΝΔ θα είναι και η αναβάθμιση της λειτουργίας του Δημοσίου. Η παρέμβαση θα αφορά οριζόντιους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ για την επιλογή των υπαλλήλων, μονιμοποίηση μετά από δοκιμαστική θητεία και αξιολόγηση για όλους, με την επιβράβευση των στελεχών που επιτυγχάνουν τους στόχους που θέτει η Διοίκηση. Επίσης, μέχρι το 2027 όλες οι διαδικασίες στη Δημόσια Διοίκηση θα είναι ψηφιακές και οι συναλλαγές των πολιτών θα είναι ηλεκτρονικές.

Μεγάλη έμφαση αναμένεται να δοθεί και στην πρωτοβάθμια φροντίδα, ενώ θα προβλέπονται δωρεάν προληπτικές εξετάσεις για όλα τα βασικά νοσήματα, καθολική ισχύ του Προσωπικού Γιατρού, εκσυγχρονισμός όλων των τμημάτων επειγόντων περιστατικών των νοσοκομείων και των 156 κέντρων υγείας και πρόσληψη 10.000 νοσηλευτών σε βάθος τετραετίας.

RELATED ARTICLES

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular