Τετάρτη, 31 Μαΐου, 2023
ΑρχικήΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΠατούλης: Εστιάζουμε στους καθημερινούς ελέγχους με στόχο την εύρυθμη λειτουργία της αγοράς

Πατούλης: Εστιάζουμε στους καθημερινούς ελέγχους με στόχο την εύρυθμη λειτουργία της αγοράς

Τη σταθερή προτεραιότητα της Περιφέρειας Αττικής ως προς την εύρυθμη λειτουργία της αγοράς και τη προστασία του καταναλωτή, υπογράμμισε ο περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης, κατά την επίσκεψή του στη Βαρβάκειο αγορά, με αφορμή τους εντατικούς ελέγχους, υγειονομικού κυρίως χαρακτήρα, που διενεργούνται αυτή την περίοδο.

Τον περιφερειάρχη συνόδευαν ο αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα Γιώργος Βλάχος και ο γενικός διευθυντής Βιώσιμης Ανάπτυξης και Κλιματικής Αλλαγής Γιώργος Στρατιδάκης και στην αγορά τον υποδέχθηκαν ο πρόεδρος των κρεοπωλών της Βαρβακείου, Α. Νιώτης και ο πρόεδρος των Οπωροπωλών Κ. Βασιλόπουλος.

Ο περιφερειάρχης ενημερώθηκε από τη διοίκηση της αγοράς για την αγοραστική κίνηση, την διακύμανση των τιμών, την τήρηση της κείμενης νομοθεσίας ενόψει του Πάσχα και άλλα λειτουργικά ζητήματα του χώρου.

 Αναφορικά με το ζήτημα της ανάπλασης της Βαρβακείου, ο κ. Πατούλης σημείωσε ότι παρόλο που δεν εμπίπτει στις αρμοδιότητες της Περιφέρειας Αττικής, θα συζητήσει με τον Δήμο Αθηναίων τις προοπτικές συνεργασίας για την ανάδειξη αυτού του «ιστορικού εμπορικού τοπόσημου στην καρδιά της πρωτεύουσας, που μπορεί να εκσυγχρονισθεί και να αλλάξει πρόσωπο, προσελκύοντας ενδιαφέρον και τουριστική επισκεψιμότητα».

Εντατικοί οι έλεγχοι από την Περιφέρεια Αττικής

Σημειώνεται ότι με εντολή του περιφερειάρχη έχουν ενταθεί οι έλεγχοι καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος σε όλες τις περιφερειακές ενότητες της Αττικής, από μικτά κλιμάκια των Διευθύνσεων Εμπορίου, Ανάπτυξης, Κτηνιατρικής και Υγειονομικού.

Ενδεικτικά το διάστημα από 1 έως 12 Απριλίου, η Διεύθυνση Ανάπτυξης ΚΤ Αθηνών διενήργησε 138 ελέγχους σε (super market, αρτοποιία – ζαχαροπλαστεία, παντοπωλεία, οπωροπωλεία, κρεοπωλεία, ψαράδικα, mini market, εστίαση και πρατήρια υγρών καυσίμων). Κατά την διάρκεια του ελέγχου εντοπίστηκαν παραβάσεις σε 12 επιχειρήσεις και θα επιβληθούν τα ανάλογα πρόστιμα.

Η Διεύθυνση Υγειονομικού Ελέγχου και Περιβαλλοντικής Υγιεινής διενήργησε 250 ελέγχους.

Τέλος η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας, Κτηνιατρικής και Αλιείας διενήργησε 100 ελέγχους σε ζωικά προϊόντα και 73 ελέγχους σε φυτικά προϊόντα.

O περιφερειάρχης σε δηλώσεις του για τους ελέγχους που διενεργούνται στην αγορά υπογράμμισε ότι εξασφαλίζουν την πιστότητα της ποιότητας του προϊόντος, ενώ οι τιμές βρίσκονται στα περσινά επίπεδα. Επίσης ανέφερε ότι οι έλεγχοι θα συνεχιστούν εντατικά, από μικτά κλιμάκια με το υπουργείο Ανάπτυξης και με την αρμόδια Διεύθυνση Κτηνιατρικής Υπηρεσίας της Περιφέρειας, ώστε να διασφαλιστεί ότι τα προϊόντα που προμηθεύονται οι καταναλωτές είναι ασφαλή και ποιοτικά.

RELATED ARTICLES

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular