Τετάρτη, 31 Μαΐου, 2023
ΑρχικήΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣυνεχίζονται από την Περιφέρεια οι ψεκασμοί για την καταπολέμηση των κουνουπιών -...

Συνεχίζονται από την Περιφέρεια οι ψεκασμοί για την καταπολέμηση των κουνουπιών – ΒΙΝΤΕΟ

Υπό την επίβλεψη του περιφερειάρχη Γιώργου Πατούλη πραγματοποιήθηκε ο σημερινός εναέριος ψεκασμός καταπολέμησης των κουνουπιών σε 2.500 στρέμματα στον υδροβιότοπο του Εθνικού Πάρκου Σχινιά στον Μαραθώνα, ενώ για τη συνολική πορεία του   προγράμματος ενημερώθηκε από τον πρόεδρο Γ. Κωνστάντο και τα μέλη της αρμόδιας τεχνικής επιτροπής της Περιφέρειας.

Στο σημείο μετέβη και ο αντιπεριφερειάρχης Aνατολικής Αττικής, Θανάσης Αυγερινός, ο οποιος ενημέρωσε τον περιφερειάρχη για το πρόγραμμα στην εκτεταμένη περιφερειακή Ενότητα της Αν. Αττικής.

Οι ψεκασμοί έγιναν σε έκταση περίπου 2.500 (από 9.000 συνολικά) στρεμμάτων καθώς εκεί δεν υπάρχει προσβασιμότητα από εδάφους και πραγματοποιούνται βάσει ειδικής χαρτογράφησης που έχει προηγηθεί καθώς και δειγματοληψιών των πληθυσμών προνυμφών και στους 34 τομείς στους οποίους διαχωρίζεται ο υδροβιότοπος, με προτεραιότητα αυτούς όπου καταγράφεται υψηλή πυκνότητα. Σημειώνεται πως τα τρία τελευταία χρόνια γίνεται διαρκής χαρτογράφηση και επικαιροποίηση των στοιχείων, στη βάση της συνεργασίας που έχει η Περιφέρεια Αττικής με το Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο, με τα αποτελέσματα να είναι ορατά καθώς η αποτελεσματικότητα των δράσεων ξεπερνά το 90%.

Σε δηλώσεις του ο κ. Πατούλης αμέσως μετά τον ψεκασμό για την προνυμφοκτονία με οικολογικά προϊόντα στον υδροβιότοπο του Σχοινιά επισήμανε μεταξύ άλλων: «Απόλυτη προτεραιότητά μας είναι η προστασία της δημόσιας υγείας ειδικά στην παρούσα δύσκολη συγκυρία και προς αυτή την κατεύθυνση θα συνεχίσουμε με στοχευμένες δράσεις. Από τις αρχές Μαρτίου έχουμε ξεκινήσει τους ψεκασμούς στα ρέματα και σε διάφορα χαρτογραφημένα σημεία σε όλη την Αττική για την καταπολέμηση των κουνουπιών. Θέλω να ευχαριστήσω όλα τα υπηρεσιακά στελέχη της Περιφέρειας για την προσήλωση και το υψηλό αίσθημα καθήκοντος που τους διακρίνει».

RELATED ARTICLES

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular