«Η δημοτική αρχή Περάματος (ΝΔ), για ακόμη μία φορά, επιδιώκει να παραπλανήσει τον λαό του Περάματος» τονίζει σε ανακοίνωση της η ΚΟΒ Περάματος του ΚΚΕ.
Οπως εξηγεί, η δημοτική αρχή «διοργανώνει μια φιέστα – “κινητοποίηση”, επικαλούμενη κάποια ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου. Σχεδόν κανείς στο Πέραμα δεν μπορεί να κατανοήσει ποιο είναι το περιεχόμενο αυτής της φιέστας που ετοιμάζει ο δήμαρχος Λαγουδάκος, γνωστός influencer των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Το ΚΚΕ ενημερώνει ότι ποτέ δεν τέθηκε στο δημοτικό συμβούλιο θέμα για τη συγκεκριμένη κινητοποίηση και η δημοτική του παράταξη, η Λαϊκή Συσπείρωση Περάματος, ουδέποτε συμφώνησε στην συγκεκριμένη κινητοποίηση με την αντιλαϊκή δημοτική αρχή Περάματος (ΝΔ). Αντίθετα το ΚΚΕ και οι δυνάμεις του σταθερά παλεύουν ενάντια στα μεγάλα λαϊκά προβλήματα της πόλης.»
«Παρότι το περιεχόμενο είναι ασαφές, η στόχευση αυτής της φιέστας – «κινητοποίησης» είναι ξεκάθαρη» αναφέρει η ανακοίνωση και συμπληρώνει πως «η δημοτική αρχή επιδιώκει να θολώσει την αντιλαϊκή της εικόνα και να κατευνάσει τις λαϊκές αντιδράσεις που συνεχώς εντείνονται εξαιτίας της πολιτικής της. Δύο μήνες πριν, η δημοτική αρχή, ως dealer, εξειδίκευε την κυβερνητική πολιτική για τα Ωνάσεια, υποδεικνύοντας στην κυβέρνηση της ΝΔ ποια σχολεία του Περάματος να παραδοθούν στους εφοπλιστές. Αραγε, αυτή η φιέστα – “κινητοποίηση”, την οποία διοργανώνει η δημοτική αρχή, εναντιώνεται στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ; Η απάντηση είναι ΟΧΙ!»
Ακόμη η ανακοίνωση σημειώνει: «Με συνθήματα του τύπου “Κυκλοφοριακή Ασφυξία Τέλος – Οξυγόνο Τώρα”, που γράφει η αφίσα της, η δημοτική αρχή υφαρπάζει συνθήματα των μαζικών λαϊκών κινητοποιήσεων και απεργιών για το έγκλημα των Τεμπών, επιχειρώντας να συγκαλύψει τα πραγματικά «Τέμπη» του Περάματος. Δηλαδή, τις πάνω από 100 δεξαμενές πετρελαιοειδών και άλλων τοξικών ουσιών, που αποθηκεύουν πετρελαιοειδή μέσα στον οικιστικό ιστό της πόλης και τα οποία διακινούνται τόσο οδικώς από τη μοναδική οδό του Περάματος, όσο και δια θαλάσσης μέσω της προβλήτας πετρελαιοειδών της Cosco. Προσπαθεί να συγκαλύψει ότι ο πραγματικός ένοχος αυτής της επικίνδυνης κατάστασης δεν είναι άλλος από τα ίδια τα μονοπώλια των εταιρειών πετρελαιοειδών και της Cosco, καθώς και η πολιτική της Ευρωπαϊκής Ενωσης και όλων των ελληνικών κυβερνήσεων, που ανανεώνουν εδώ και δεκαετίες τις άδειες αυτών των υποδομών. Είναι, επίσης, οι περιφερειακές αρχές, όπως της Αττικής (Χαρδαλιά – ΝΔ), που εξειδικεύοντας την κεντρική πολιτική αδειοδοτούν χρήσεις δεξαμενών πετρελαιοειδών, όπως επιδιώκεται με το πρόσφατο αίτημα της εταιρείας ΕΤΕΚΑ στο Πέραμα για αλλαγή χρήσης δεξαμενής 800 κ.μ. από πετρέλαιο σε εύφλεκτη πτητική βενζίνη.
Η δημοτική αρχή Λαγουδάκου έχει ενεργητικό ρόλο στη διαιώνιση των “Καζανιών του Θανάτου
Η δημοτική αρχή Περάματος, σημειώνει η οργάνωση του ΚΚΕ, έχει ταυτόχρονα ενεργητικό ρόλο στη διαιώνιση των “Καζανιών του Θανάτου”. Προωθώντας το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο Περάματος (ΓΠΣ) της προηγούμενης δημοτικής αρχής (ΣΥΡΙΖΑ), με το οποίο συμφωνεί, στην πράξη αποδέχεται όλο τον αστικό σχεδιασμό με δεδομένη την παραμονή των ”Καζανιών του Θανάτου”. Μάλιστα, με νόμο της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, ακόμα και αν αλλάξει η χρήση γης στις υποδομές αυτών των εταιρειών, τους δίνεται το δικαίωμα να παραμείνουν επιπλέον 20 έτη στις εγκαταστάσεις τους.
Υπενθυμίζουμε, επειδή δε ζούμε στη χώρα των Λωτοφάγων όπως πιστεύει η δημοτική αρχή Λαγουδάκου (ΝΔ), ότι στην προηγούμενη θητεία του δημάρχου Λαγουδάκου, την περίοδο 2003-2007, ήταν εκείνη η δημοτική αρχή που πούλησε τους αγώνες του περαματιώτικου λαού του 1989 και του 1995-1997, τους αγώνες για το σταμάτημα των παράνομων μπαζωμάτων του ΟΛΠ, και με τη στάση της οδήγησε στην απώλεια 22 στρεμμάτων ελεύθερου χώρου κάτω από τον Αρμό, εκεί όπου σήμερα εκτείνεται η Προβλήτα ΙΙΙ με την προβλήτα πετρελαιοειδών.
Το ΚΚΕ καλεί τον περαμαϊκό λαό, τα σωματεία και τους φορείς του κινήματος να εντείνουν την πάλη τους για την Αμεση Μετεγκατάσταση των ”Καζανιών του Θανάτου”. Να εντείνουν την πάλη τους για τη λήψη άμεσων μέτρων προστασίας από το κράτος, εδώ και τώρα, για την περίπτωση Βιομηχανικού Ατυχήματος Μεγάλης Εκτασης. Αυτό απαιτεί ολοκληρωμένο σχεδιασμό και περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, τη δημιουργία δεύτερης οδού – εξόδου διαφυγής. Οσο για τη δεύτερη οδό – έξοδο διαφυγής σίγουρα δε λύνεται με ένα απλό σπάσιμο κράσπεδου που λέει η δημοτική αρχή Περάματος».
Πηγή: www.aftodioikisi.gr
