Παρασκευή, 19 Δεκεμβρίου, 2025
ΑρχικήΔΗΜΟΙΚΕΔΕ: Έντονες επιφυλάξεις για τα ΚΔΑΠ - Τι ζητά από την Κυβέρνηση

ΚΕΔΕ: Έντονες επιφυλάξεις για τα ΚΔΑΠ – Τι ζητά από την Κυβέρνηση

Τις επιφυλάξεις της για την προτεινόμενη μετεξέλιξη των ΚΔΑΠ σε ΚΔΑΠ–STEAM από το 2026–2027, εφόσον δεν έχουν διασφαλιστεί οι αναγκαίοι πόροι και οι απαιτούμενες προϋποθέσεις, εκφράζει η ΚΕΔΕ.

Όπως τόνισε κατά τη σημερινή συνεδρίασή του ΔΣ ο Πρόεδρος της, Λάζαρος Κυρίζογλου, «η ενίσχυση των δημοτικών κοινωνικών δομών προϋποθέτει σταθερό πλαίσιο λειτουργίας και επαρκή χρηματοδότηση», τονίζοντας στη συνέχεια ότι,  «η Αυτοδιοίκηση επιδιώκει συνεργασία με την Πολιτεία, με σαφείς ρόλους και αμοιβαίο σεβασμό. Μόνο έτσι οι πολιτικές έχουν ουσιαστικό αποτέλεσμα για τον πολίτη».

Για την συνέχιση της χρηματοδότησης των παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών, είχε δεσμευτεί η Υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Δόμνα Μιχαηλίδου, κατά τη συνάντηση που είχε με αντιπροσωπεία της ΚΕΔΕ, τον περασμένο Ιούλιο.

Να τονιστεί δε ότι, ο δήμαρχος Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, στην ίδια συνάντηση, είχε τονίσει ότι, “εκείνο που δεν επετεύχθη ήταν η αύξηση του ποσού του voucher, κάτι που έχει ζητήσει η ΚΕΔΕ.”, ενώ είχε κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου, καθώς από τον Ιανουάριο του 2027 δεν θα υπάρχει χρηματοδότηση μέσω ΕΣΠΑ, ως εκ τούτου θα πρέπει το κόστος να καλυφθεί από δημόσιες επενδύσεις.

Να υπενθυμίσουμε πως, τα 2/3 του κόστους της λειτουργίας των παιδικών σταθμών προέρχονται από ιδίους πόρους των Δήμων και το 1/3 από το κράτος.

Πηγή: www.aftodioikisi.gr

RELATED ARTICLES

Most Popular