Το Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ Κέρκυρας συμμετέχει και καλεί την Τετάρτη 21 Ιανουαρίου και ώρα 14:00 μ.μ. στην κινητοποίηση των εκπαιδευτικών σωματείων του νησιού στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κέρκυρας.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ, την μέρα αυτή τρεις εκπαιδευτικοί καλούνται σε ακρόαση και απολογία ενώπιον του Α΄ Τμήματος του Πρωτοβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου της Π.Δ.Ε. Πελοποννήσου, όχι επειδή έχουν υποπέσει σε κάποιο πειθαρχικό παράπτωμα, αλλά για το «αδίκημα» συμμετοχής στη νόμιμα προκηρυγμένη απεργία – αποχή από την αντιεκπαιδευτική αξιολόγηση των νόμων 4692/20 και 4823/21, υλοποιώντας συλλογικές αποφάσεις της Ομοσπονδίας τους (Ολομέλεια Προέδρων 1ης Απριλίου 2024, 93η και 94η Γ.Σ. ΔΟΕ).
Ειδικότερα σημειώνει:
– Καταγγέλλουμε τον εκφοβισμό και την τρομοκρατία που προσπαθεί να επιβάλλει το Υπουργείο Παιδείας σέρνοντας σε άδικες πειθαρχικές διαδικασίες επιστήμονες παιδαγωγούς.
– Αντιστεκόμαστε στην ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης και των δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών στη δημόσια εκπαίδευση, από μια κυβέρνηση που έχει χάσει πλέον κάθε ηθικό έρεισμα στην κοινωνία και πνιγμένη στα σκάνδαλα, στρέφεται σε ακραίες μεθόδους επιβολής και καταστολής εργασιακών δικαιωμάτων.
Στηρίζουμε τον αγώνα ενάντια στην πλήρη υποβάθμιση και κατηγοριοποίηση του δημόσιου σχολείου που προωθείται μέσω της αποδεδειγμένα αντιπαιδαγωγικής αξιολόγησης και τον αγώνα ενάντια στην οικονομική εξαθλίωση των σχολείων, που θα χειροτερέψει ακόμα περισσότερο την κατάσταση στα ήδη υποχρηματοδοτημένα σχολεία με την επέκταση της κατάργησης των Σχολικών Επιτροπών σε όλους του Δήμους της χώρας, ανάμεσα τους και του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων.
Η προσπάθεια της κυβέρνησης και του Υπουργείου να τρομοκρατήσει τον κλάδο των εκπαιδευτικών θα πέσει στο κενό.
Ενωμένοι και συσπειρωμένοι θα τα καταφέρουμε!
Πηγή: www.aftodioikisi.gr
