Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης (Φωτογραφία αρχείου: ΓΤ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ / ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ / EUROKINISSI)
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρουσίασε μέσω social media το πρώτο νέο τρένο που έφτασε στη Θεσσαλονίκη, επιχειρώντας να δώσει το στίγμα της κυβερνητικής προσπάθειας για την αναβάθμιση του ελληνικού σιδηροδρόμου. Πρόκειται για το πρώτο από τα 25 υβριδικά τρένα νέας γενιάς που αναμένεται να ενισχύσουν τα δρομολόγια στον βασικό άξονα Αθήνα–Θεσσαλονίκη.
Για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, το νέο τρένο αποτελεί, όπως σημείωσε, το πρώτο απτό αποτέλεσμα της συμφωνίας Ελλάδας–Ιταλίας για νέες επενδύσεις στον ελληνικό σιδηρόδρομο. Το μήνυμα που επιχείρησε να εκπέμψει είναι σαφές: η επαναφορά της εμπιστοσύνης των πολιτών περνά μέσα από νέα μέσα, σύγχρονα συστήματα και περισσότερη ασφάλεια στις μετακινήσεις.
«Να εμπιστεύονται ξανά οι πολίτες τον σιδηρόδρομο»
Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι τα νέα τρένα είναι εξοπλισμένα με σύγχρονα συστήματα διαχείρισης και κυκλοφορίας, με στόχο την περαιτέρω ενίσχυση της ασφάλειας.
«Σταθερός μας στόχος, ένας σιδηρόδρομος τον οποίο οι πολίτες θα εμπιστεύονται ξανά», τόνισε, συμπυκνώνοντας το πολιτικό διακύβευμα μιας υπόθεσης που δεν αφορά μόνο τις μεταφορές, αλλά και την αξιοπιστία του κράτους.
Η άφιξη του πρώτου τρένου στη Θεσσαλονίκη παρουσιάζεται από την κυβέρνηση ως αφετηρία της νέας φάσης για τον ελληνικό σιδηρόδρομο.
Πηγή: www.newsit.gr
