Σάββατο, 25 Ιουλίου, 2026
ΑρχικήΔΗΜΟΙΔήμος Φυλής: Τουρνουά σκάκι με 108 παιδιά στο Summer Camp για τη...

Δήμος Φυλής: Τουρνουά σκάκι με 108 παιδιά στο Summer Camp για τη Διεθνή Ημέρα Σκακιού

Τη Διεθνή Ημέρα Σκακιού, που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 20 Ιουλίου, τίμησαν οι συμμετέχοντες στο 14ο Summer Camp του Δήμου Φυλής, μέσα από ένα τουρνουά σκάκι που διοργανώθηκε με τη στήριξη του σκακιστικού συλλόγου ΔΗΚΕΠ Άνω Λιοσίων.

Στο πλαίσιο του θερινού προγράμματος, τα παιδιά εξοικειώνονται με το άθλημα του σκακιού καθ’ όλη τη διάρκεια του Summer Camp, μαθαίνοντας τους βασικούς κανόνες και αναπτύσσοντας δεξιότητες στρατηγικής και συγκέντρωσης.

Με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Σκακιού, οι μικροί συμμετέχοντες πήραν μέρος σε ειδικό τουρνουά, ενημερώθηκαν για τους κανόνες διεξαγωγής των σκακιστικών αγώνων και είχαν την ευκαιρία, πέρα από το παιχνίδι, να ζωγραφίσουν τα σκακιστικά κομμάτια όπως τα φαντάζονται.

Σύμφωνα με τον Δήμο Φυλής, στο τουρνουά συμμετείχαν 108 παιδιά, τα οποία αγωνίστηκαν σε μονούς αγώνες νοκ άουτ με στόχο την ανάδειξη του νικητή κάθε ομάδας. Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος της εβδομάδας, όταν οι νικητές των επιμέρους τμημάτων θα αναμετρηθούν μεταξύ τους για την ανάδειξη του πρωταθλητή του Summer Camp 2026.

Η Διεύθυνση Αθλητισμού και Πολιτισμού του Δήμου Φυλής ευχαρίστησε τους εθελοντές και τους προπονητές του συλλόγου ΔΗΚΕΠ Άνω Λιοσίων για τη συμβολή τους στη διδασκαλία του σκακιού, επισημαίνοντας ότι μέσα από τη συνεργασία αυτή τα παιδιά γνώρισαν το άθλημα και συμμετείχαν σε μια δημιουργική εκπαιδευτική δραστηριότητα.

Δείτε φωτογραφίες:

Η aftodioikisi.gr είναι η βασική Διαδικτυακή πύλη για τους ΟΤΑ, το Δημόσιο και την Εργασία στην Ελλάδα, λειτουργώντας από τον Απρίλιο του 2008 ως πηγή έγκυρης και συνεχούς ροής ενημέρωσης με ειδήσεις και θέματα από το χώρο της Αυτοδιοίκησης, της Δημόσιας Διοίκησης, της Εργασίας, της Ασφάλισης αλλά και γενικότερης επικαιρότητας από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Τον Μάιο του 2010, μόλις δύο χρόνια μετά την έναρξη της λειτουργίας της τιμήθηκε με το δημοσιογραφικό Βραβείο Μπότση. Παράλληλα, αποτελεί κόμβο αμφίδρομης επικοινωνίας μεταξύ πολιτικών, αιρετών της Αυτοδιοίκησης αλλά και επιχειρηματιών με τους πολίτες και τους εργαζόμενους στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, ενώ λειτουργεί ως δίαυλος διαδραστικής ενημέρωσης και επικοινωνίας μεταξύ της Περιφέρειας και του Κέντρου. Καθημερινά δέχεται εκατοντάδες χιλιάδες επισκέψεις από εργαζόμενους στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, πολιτικούς, αιρετούς της Αυτοδιοίκησης, επιχειρηματίες και, κυρίως, πολίτες που ενδιαφέρονται για τοπικά, εργασιακά, ασφαλιστικά αλλά και για γενικότερα θέματα της επικαιρότητας.

Πηγή: www.aftodioikisi.gr

RELATED ARTICLES

Most Popular