Τρίτη, 1 Σεπτεμβρίου, 2026
ΑρχικήΔΗΜΟΙΔήμος αλλάζει "ρόστερ" και φιλοσοφία στους αντιδημάρχους

Δήμος αλλάζει “ρόστερ” και φιλοσοφία στους αντιδημάρχους

Στην τελική ευθεία βρίσκεται ο σχεδιασμός του νέου διοικητικού σχήματος στον Δήμο Θερμαϊκού, με τον δήμαρχο Θεόδωρο Τζέκο να προετοιμάζει αλλαγές στις αντιδημαρχίες. Κεντρική αλλαγή, σύμφωνα με τις πληροφορίες, αποτελεί η επαναφορά των τριών τοπικών αντιδημαρχιών, ενώ δημιουργούνται νέα χαρτοφυλάκια και αλλάζουν αρμοδιότητες.

Σύγκεκριμένα και σύμφωνα με το theopinion.gr, ο Θεόδωρος Τζέκος είχε εξαρχής καταστήσει σαφές στην ομάδα του ότι επιθυμεί ένα κυκλικό μοντέλο διοίκησης, διάρκειας ενός έτους, ώστε τα στελέχη της παράταξής του να περνούν από θέσεις ευθύνης. Εξαίρεση αποτελούν ορισμένα πρόσωπα που παραμένουν σε σταθερά χαρτοφυλάκια.

Η διοικούσα παράταξη «Συμμετέχω Θερμαϊκός» διαθέτει 17 έδρες από τις εκλογές του 2023, ενώ ο συνδυασμός της μείζονος μειοψηφίας του Γιώργου Τσαμασλή εκπροσωπείται με επτά δημοτικούς συμβούλους και η παράταξη «Όλοι Μαζί», με επικεφαλής πλέον την Πάττη Πασχαλίδου, με τέσσερις.

Επιστρέφουν οι τοπικές αντιδημαρχίες

Η σημαντικότερη αλλαγή που δρομολογείται είναι η επανασύσταση των τριών τοπικών αντιδημαρχιών, οι οποίες είχαν καταργηθεί στον προηγούμενο ανασχηματισμό, εν μέσω παραπόνων πρώην αντιδημάρχων για «άδικη κατανομή» των μηχανημάτων καθαριότητας.

Παρότι οι αποφάσεις δεν έχουν ακόμη οριστικοποιηθεί, οι πληροφορίες θέλουν να αναλαμβάνουν:

  • Δημοτική Ενότητα Θερμαϊκού: Στράτος Τροκάνας
  • Δημοτική Ενότητα Νέας Μηχανιώνας: Παναγιώτης Χατζηπαναγιώτης
  • Δημοτική Ενότητα Επανομής: Κωνσταντίνος Μαργαρίτης

Ο Παναγιώτης Χατζηπαναγιώτης ήταν μέχρι πρότινος αντιδήμαρχος Καθαριότητας, ενώ ο Κωνσταντίνος Μαργαρίτης διατηρεί παράλληλα την αντιδημαρχία Τεχνικών Υπηρεσιών, την οποία έχει από την αρχή της θητείας Τζέκου.

Η επαναφορά των τοπικών αντιδημάρχων συνδέεται με τη διαπίστωση ότι το προηγούμενο διάστημα δεν υπήρξε αποτελεσματική διαχείριση των προβλημάτων της καθημερινότητας. Με τη νέα δομή επιδιώκεται αμεσότερη επαφή των δημοτών με το γραφείο του δημάρχου.

Οι «σταθεροί» του Τζέκου

Εκτός από τον Κωνσταντίνο Μαργαρίτη, δύο ακόμη πρόσωπα αναμένεται να παραμείνουν στα ίδια χαρτοφυλάκια.

Ο Δημήτρης Γρουσουζάκος συνεχίζει ως αντιδήμαρχος Οικονομικών και ο Φώτης Μπαξεβάνης ως αντιδήμαρχος Πολεοδομίας και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.

Στην περίπτωση του τελευταίου εξετάζεται η διεύρυνση των αρμοδιοτήτων του και η μετονομασία της αντιδημαρχίας σε Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Διοικητικών Υπηρεσιών και Εξυπηρέτησης του Δημότη, χωρίς ωστόσο αυτό να έχει ακόμη ξεκαθαριστεί.

Νέα πρόσωπα και αλλαγές αρμοδιοτήτων

Αλλαγές έρχονται και στην αντιδημαρχία Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Ισότητας, η οποία μετατρέπεται σε Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Παιδείας, Νεολαίας και Εθελοντισμού.

Το χαρτοφυλάκιο αναλαμβάνει ο Θεόδωρος Ζαβαρόπουλος, ενώ η μέχρι σήμερα αντιδήμαρχος Μορφούλα Καραγιάννη περνά σε θέση εντεταλμένης συμβούλου, με βοηθητικό ρόλο για ΚΑΠΗ και ΚΔΑΠ.

Στην αντιδημαρχία Πολιτισμού και Αθλητισμού εντάσσεται και ο Τουρισμός. Χωρίς να θεωρείται ακόμη δεδομένη η επιλογή, επικρατέστερος για τη θέση εμφανίζεται ο πρώην αντιδήμαρχος ΔΕ Θερμαϊκού Πέτρος Γαβριήλ Αθανασούλης, ο οποίος είχε αποχωρήσει λόγω αυξημένων επαγγελματικών υποχρεώσεων.

Παράλληλα δημιουργείται αντιδημαρχία Περιβάλλοντος και Ζώων Συντροφιάς, την οποία πιθανότατα θα αναλάβει ο Θοδωρής Σαρρής.

Ξεχωριστό χαρτοφυλάκιο και για τη Δημοτική Αστυνομία

Στο νέο διοικητικό σχήμα δημιουργείται ακόμη η αντιδημαρχία Προγραμματισμού, Τουρισμού, Πολιτικής Προστασίας και Δημοτικής Αστυνομίας, την οποία, σύμφωνα με τις πληροφορίες, θα αναλάβει ο Γιώργος Νταβέλας.

Η Δημοτική Αστυνομία αναμένεται να ξεκινήσει τη λειτουργία της από τον Οκτώβριο, καθώς αυτή την περίοδο οι δημοτικοί αστυνόμοι βρίσκονται σε διαδικασία εκπαίδευσης.

Πηγή: www.aftodioikisi.gr

RELATED ARTICLES

Most Popular