Τρίτη, 8 Ιουλίου, 2025
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΆδωνις Γεωργιάδης: «Μειώθηκε η αναμονή στα Επείγοντα με το ηλεκτρονικό βραχιολάκι»

Άδωνις Γεωργιάδης: «Μειώθηκε η αναμονή στα Επείγοντα με το ηλεκτρονικό βραχιολάκι»

Ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης ανακοίνωσε σήμερα, Δευτέρα 30 Ιουνίου πώς το ηλεκτρονικό βραχιολάκι, πρόκειται να βρίσκεται σε όλα τα νοσοκομεία της 1ης ΥΠΕ.

Ειδικότερα, κάνοντας λόγο στην κρατική τηλεόραση ο υπουργός σημείωσε πώς ότι «μέχρι τις 15 Ιουλίου το ηλεκτρονικό βραχιολάκι θα είναι σε όλα τα νοσοκομεία της 1ης ΥΠΕ. Το επόμενο μήνα, θα εφαρμοστεί και στο «Αττικόν», στο μεγαλύτερο νοσοκομείο της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας». Αναφερόμενος στους διοικητές νοσοκομείων δήλωσε πώς «όλοι κρίνονται με βάση την καθημερινή τους δουλειά και για μένα η μείωση της ταλαιπωρίας των ασθενών στην εφημερία είναι το νούμερο ένα θέμα» επισήμανε χαρακτηριστικά.

Άδωνις Γεωργιάδης: Μειώθηκε η αναμονή στα Επείγοντα

Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε για τη μείωση του χρόνου αναμονής στα εφημερεύοντα νοσοκομεία ο μέσος όρος αναμονής κατά τη μεγάλη εφημερία στο “Γεννηματάς” την Παρασκευή ήταν 5 ώρες και 56 λεπτά, ενώ προηγουμένως ήταν πάνω από 9 ώρες. Τους πρώτους έξι μήνες της θητείας μου υπήρχαν αναμονές 14 ωρών».

Παράλληλα δήλωσε πώς «προσλάβαμε τραυματιοφορείς, δώσαμε να γίνονται διαγνώσεις το βράδυ με ιδιώτη ακτινολόγο, βάλαμε εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού, προκηρύξαμε θέσεις όπου υπήρχαν ελλείψεις, σε μία σειρά 15 μέτρων. Για εμένα και τους ανθρώπους που δουλέψαμε πολύ είναι μεγάλη υπερηφάνεια, καρποί μιας συγκροτημένης δουλειάς»

Περισσότεροι γιατροί στα νησιά
Υπάρχει μεγάλη βελτίωση όσον αφορά την κάλυψη αγροτικούς γιατρούς φέτος, σε σχέση με την περσινή χρονιά, όπως δήλωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

«Ειδικά στα νησιά έχουμε φέτος 65% περισσότερους αγροτικούς γιατρούς στα νησιά σε σχέση με πέρυσι. Αλλάξαμε τον τρόπο που παίρνουμε τους αγροτικούς γιατρούς, καθώς πήγαιναν δύο φορές το χρόνο και τώρα η πρόσκληση είναι ανοιχτή 365 μέρες το χρόνο» Και κατέληξε:

«Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να αυξηθούν οι καλύψεις των αγροτικών γιατρών κατά 65% στις δύσκολες περιοχές».


Πηγή: www.diaforetiko.gr

RELATED ARTICLES

Most Popular