Σε ετοιμότητα τέθηκαν από το Δήμαρχο Φυλής Χρήστο Παππού οι Υπηρεσίες του Δήμου, εν όψει της επικείμενης κακοκαιρίας, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Δήμου.
Σύμφωνα με το έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων που εκδόθηκε σήμερα, Τρίτη 20-01-2026, αύριο Τετάρτη 21-01-2026, από το μεσημέρι, προβλέπονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Το Δελτίο επισημαίνει ότι τα φαινόμενα θα είναι ιδιαίτερα έντονα και θα παρουσιάζουν μεγαλύτερη επικινδυνότητα στην Αττική. Ήδη με κατευθύνσεις από την Πολιτική Προστασία, καθαρίζονται φρεάτια στους δρόμους και γενικότερα απομακρύνονται υλικά που θα μπορούσαν να εμποδίσουν την απορροή των υδάτων.
Εξ άλλου, η Πολιτική Προστασία, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση ενημερώνει τους δημότες, όπως καθαρίσουν τα σιφώνια απορροής των κτιρίων και γενικότερα να εξασφαλίσουν την αντιπλημμυρική προστασία επαγγελματικών χώρων και κατοικιών. Σε περίπτωση καταιγίδας να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους στις απολύτως αναγκαίες και να στηρίξουν εξωτερικά αντικείμενα που θα μπορούσαν να παρασυρθούν από την καταιγίδα ή τον ισχυρό άνεμο.
“Σε περίπτωση ανάγκης, οι συνδημότες μας μπορούν να επικοινωνούν με το Δήμο στον πενταψήφιο αριθμό 15691 ή στο 213-2042701.” καταλήγει.
Πηγή: www.aftodioikisi.gr
