Για αναίτια προσωπική επίθεση και λασπολογία κατηγορείται ο Δήμαρχος Βριλησσίων, Γιάννης Πισιμίσης, σύμφωνα με ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης. Όπως τονίζεται στη ανακοίνωση της ΛΑΣΥ, ο Δήμαρχος «ξεσπάθωσε» όταν του ζητήθηκε να ενημερώσει το Δ.Σ. σχετικά με τις εξωτερικές εργολαβίες (συμβάσεις έργου, ανεξαρτήτων υπηρεσιών κλπ) που έχει συνάψει ο Δήμος Βριλησσίων, προσκομίζοντας παράλληλα και τις αντίστοιχες συμβάσεις.
Στο εν λόγω ερώτημα, το οποίο αποτελεί αίτημα ρουτίνας στα Δημοτικά Συμβούλια πανελλαδικώς, ο κος. Πισιμίσης αντέδρασε πραγματοποιώντας προσωπική επίθεση στον επικεφαλής της ΛΑ.ΣΥ. Βριλησσίων, Βασίλη Αρχιμανδρίτη, την οποία συνόδευσε με «αντικομμουνιστική επίθεση περί «σκοταδιού», «εγκλημάτων», περί «αγιοσύνης» του ΚΚΕ, γραμμής από τον Περισσό και άλλα φαιδρά και φυσικά ολότελα άσχετα με την τιθέμενη ερώτηση.»
Αναφέρεται παράλληλα πως ο Δήμαρχος επέλεξε την τακτική «Καιρίδη και Βούλτεψη», λόγω του ότι ήρθε σε δύσκολη θέση. Να εκτρέψει δηλαδή τη συζήτηση, με φωνές και «πετώντας τη μπάλα στην εξέδρα».
Η ΛΑΣΥ προσκαλεί τους δημότες να δούνε οι ίδιοι το σχετικό απόσπασμα, στο 2.24.30 του βίντεο της συνεδρίασης:
Ολόκληρη η ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης:
Α. Αν το θέμα δεν ήταν εξαιρετικά σοβαρό θα ήταν απλώς γελοίο. Είναι άξιο απορίας, πως το μυαλό ενός ΝΔ κράτη δημάρχου κατορθώνει να οδηγηθεί από μια απλή ερώτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Βριλησσίων, σε μια πρωτόγονη αντικομμουνιστική τοποθέτηση και λασπολογία για τη ΕΣΣΔ και μάλιστα χωρίς καν να προκληθεί!
Για να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι και κατανοητοί στους Βριλησσιώτες και τις Βριλησσιώτισσες:
– η ΛΑ.ΣΥ. Βριλησσίων κατέθεσε στην 2 η /2026 ειδική συνεδρίαση λογοδοσίας την εξής ερώτηση: «…όπως η διοίκηση ενημερώσει το Δ.Σ. σχετικά με τις εξωτερικές εργολαβίες (συμβάσεις έργου, ανεξαρτήτων υπηρεσιών κλπ) που έχει συνάψει ο Δήμος Βριλησσίων και βρίσκονται σήμερα σε ισχύ, προσκομίζοντας παράλληλα και τις αντίστοιχες συμβάσεις.».
– Κατόπιν συζήτησης στο Δ.Σ., ο επικεφαλής της ΛΑ.ΣΥ. Βριλησσίων, Βασίλης Αρχιμανδρίτης, ξεκαθάρισε ότι σκοπός της ερώτησης είναι ο έλεγχος στις συμβάσεις και συνεργασίες που έχει συνάψει η διοίκηση, ώστε να ελεγχθεί αν υπάρχουν κοστοβόρες εργολαβίες, υπέρογκες αναθέσεις, φωτογραφικές τοποθετήσεις, εργασίες που θα μπορούσαν να πραγματοποιηθούν από τις υπηρεσίες του Δήμου και δεν πραγματοποιούνται, αν υπάρχουν καθυστερήσεις στη σύναψη συμβάσεων σχετικά με άμεσες ανάγκες της πόλης κλπ.
Προς αποφυγή μάλιστα τοξικών αντιπαραθέσεων, που συνηθίζονται στα Δ.Σ., αλλά καθόλου δεν αφορούν τους κατοίκους της πόλης, εκτρέποντας την ουσία της συζήτησης, ο Β. Αρχιμανδρίτης τόνισε ξεκάθαρα «ότι η ερώτηση δεν είναι ιδεολογικής τοποθέτησης και δεν έχει τέτοιο σκοπό», αλλά στοχεύει αποκλειστικά στον έλεγχο της διοίκησης, όπως άλλωστε οφείλουμε να κάνουμε ως εκλεγμένοι, ξεκαθαρίζοντας μάλιστα ότι η ερώτηση δεν υποκρύπτει καμία απολύτως υπόνοια ή κατηγορία. Άλλωστε είναι γνωστό τοις πάσι ότι οι εκλεγμένοι με τη
ΛΑ.ΣΥ. μιλάνε ξεκάθαρα, με το πρόσωπο στον ήλιο, χωρίς υπαινιγμούς και αμφισημίες.
– Στα παραπάνω ο Δήμαρχος της πόλης Γιάννης Πισιμίσης, επέλεξε να απαντήσει όχι αναλυτικά και συγκεκριμένα παραθέτοντας τα ζητούμενα στοιχεία, αλλά με προσωπική επίθεση στον επικεφαλής της ΛΑ.ΣΥ. Βριλησσίων και με πρωτόγνωρή για την πόλη μας αντικομμουνιστική επίθεση περί «σκοταδιού», «εγκλημάτων», περί «αγιοσύνης» του ΚΚΕ, γραμμής από τον Περισσό και άλλα φαιδρά και φυσικά ολότελα άσχετα με την τιθέμενη ερώτηση.
Αλήθεια τι τον ενόχλησε; Φαίνεται ότι ο Δήμαρχος Βριλησσίων «έπαθε» Καιρίδη και Βούλτεψη, ακολουθώντας στην πραγματικότητα τη γραμμή της ΝΔ όταν τα στελέχη της έρχονται σε δύσκολη θέση: η μπάλα στην εξέδρα, εκτροπή της συζήτησης, φωνές και ωμός αντικομμουνισμός, σε άσχετο ζήτημα.
Πηγή: www.aftodioikisi.gr
