Τεταμένο είναι κλίμα στο χώρο της εστίασης στο Ηράκλειο της Κρήτης, με αφορμή τη χρέωση των προστίμων διατήρησης για τα σκιάδια των καταστημάτων, για τα οποία οι ιδιοκτήτες τους παρέλαβαν αναδρομικά μπιλιετάκια πανάκριβων προστίμων διατήρησης αυθαίρετων κατασκευών, μετά από 7 χρόνια.
Οι εκπρόσωποι του κλάδου βρίσκονται σε στάση αναμονής καθώς περιμένουν μια κρίσιμη συνάντηση με την ηγεσία της Λότζια για να εξεταστούν τρόπο διαχείρισης της κατάστασης με την οποία είναι αντιμέτωποι. Ωστόσο όπως ξεκαθαρίζουν αν αγνοηθούν θα απαντήσουν με εξώδικα.
Μάλιστα το ήδη τεταμένο κλίμα ανατροφοδοτείται από τις πληροφορίες που αναφέρουν ότι δρομολογείται και η νέα κανονιστική πράξη που έχει αρχίσει να συζητείται σε σχέση με τα όρια των τραπεζοκαθισμάτων στους κοινόχρηστους χώρους για την οποία δεν έχει καμία επίσημη ενημέρωση ο κλάδος.
Οι καταστηματάρχες τονίζουν ότι έχουν υποστεί βαρύ πλήγμα από την αναδρομική χρέωση των προστίμων διατήρησης για τα σκιάδια που έχουν τοποθετήσει έξω από τα καταστήματα τους, αφού όπως καταγγέλλουν εντελώς αιφνιδιαστικά διαπίστωσαν ότι βρέθηκαν να χρωστάνε υπέρογκα χρηματικά ποσά. Όπως υποστηρίζουν μετά από 7 χρόνια ενεργοποιείται αναδρομικά μια διαδικασία χρεώσεων για την οποία οι άνθρωποι αυτοί από το 2018 μέχρι σήμερα ποτέ δεν ειδοποιήθηκαν από τον Δήμο σε σχέση με τις οφειλές τους.
Αυτό που εξοργίζει ακόμα περισσότερο τους καταστηματάρχες είναι ότι δεν υπάρχει κανένα θεσμοθετημένο πλαίσιο για τους κανόνες που διέπουν τη μορφολογία των όψεων των καταστημάτων εστίαση.
Οι καταστηματάρχες τονίζουν ότι είναι πάρα πολύ σημαντικά τα ζητήματα τα οποία θέτουν τα οποία θα πρέπει να συζητηθούν προσωπικά με το Δήμαρχο, από τον οποίο σημειώνουν ότι περιμένουν να δώσει μια λύση στην εμπλοκή που έχει προκληθεί.
Πηγή: www.aftodioikisi.gr