Σάββατο, 14 Φεβρουαρίου, 2026
ΑρχικήΔΗΜΟΙΜαθητές και γονείς έκαναν κατάληψη σε δημοτικό σχολείο - Κατηγορούν δήμο για...

Μαθητές και γονείς έκαναν κατάληψη σε δημοτικό σχολείο – Κατηγορούν δήμο για αδιαφορία

Σε διαμαρτυρία και συμβολική κατάληψη προχώρησαν για ακόμη μία φορά το πρωί της Πέμπτης 5 Φεβρουαρίου 2026 ο Σύλλογος Γονέων και οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Νέας Τίρυνθας, καταγγέλλοντας την παρατεταμένη αδιαφορία του Δήμου Ναυπλιέων απέναντι στα σοβαρά προβλήματα στέγασης που αντιμετωπίζει το σχολείο, σύμφωνα με το anagnostis.org.

«Μάθημα σε αποθήκη εδώ και δύο χρόνια»

Όπως τονίζουν οι γονείς, εδώ και περισσότερα από δύο χρόνια έχει κατατεθεί επανειλημμένο αίτημα προς τη Δημοτική Αρχή για τη μεταφορά ενός προκατασκευασμένου οικίσκου, ο οποίος θα αντικαταστήσει υπάρχουσα αποθήκη ακατάλληλη για εκπαιδευτική χρήση, όπου μέχρι και σήμερα αναγκάζονται να κάνουν μάθημα τα παιδιά.

Η κατάσταση, σύμφωνα με τον Σύλλογο Γονέων, θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια και την υγεία των μαθητών, ενώ υποβαθμίζει ουσιαστικά την εκπαιδευτική διαδικασία, δημιουργώντας συνθήκες που δεν συνάδουν με ένα σύγχρονο δημόσιο σχολείο.

Πηγή: www.aftodioikisi.gr

RELATED ARTICLES

Most Popular