Επεισόδιο σημειώθηκε σήμερα κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του απολογισμού του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας από τον περιφερειάρχη Δημήτρη Κουρέτα, στην αίθουσα της Πινακοθήκης στη Λάρισα σύμφωνα με ρεπορτάζ του kosmolarissa.gr.
Όπως αναφέρεται στο αρχικό δημοσίευμα, την ώρα που προβάλλονταν δορυφορικές εικόνες για το καιρικό φαινόμενο Byron, εμφανίστηκαν στην οθόνη μηνύματα SMS, γεγονός που οδήγησε τον κ. Κουρέτα σε διακοπή της παρουσίασης και σε παρατηρήσεις προς τους συνεργάτες που χειρίζονταν τον εξοπλισμό προβολής. Το περιστατικό αποδόθηκε σε δυσλειτουργία του συστήματος προβολής, καθώς κινητό τηλέφωνο δεν είχε αποσυνδεθεί από το λάπτοπ.
Σε συνέχεια του ρεπορτάζ, το kosmolarissa.gr επανήλθε με νεότερη ενημέρωση, μεταφέροντας διευκρινίσεις από πηγές της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Σύμφωνα με αυτές, το κινητό τηλέφωνο από το οποίο εμφανίστηκαν τα μηνύματα δεν ανήκε στον περιφερειάρχη, αλλά σε έναν εκ των συνεργατών που χειρίζονταν την προβολή.
Παράλληλα, όπως διευκρινίστηκε, ο δημοσιογράφος του γραφείου Τύπου της Περιφέρειας, Γιώργος Ρούστας, δεν απολύθηκε αλλά υπέβαλε την παραίτησή του, ενώ ο κινηματογραφιστής Πασχάλης Μάντης ήταν εξωτερικός συνεργάτης, με τον οποίο δεν θα συνεχιστεί η συνεργασία.
Μάλιστα, μετά τη δημοσίευση του θέματος, ο κ. Μάντης επικοινώνησε με το μέσο, επισημαίνοντας ότι δεν είχε καμία συμβατική σχέση με την Περιφέρεια Θεσσαλίας και ότι βρέθηκε στον χώρο της παρουσίασης έπειτα από παράκληση παράγοντα του Περιφερειακού Συμβουλίου, προκειμένου να βοηθήσει σε εθελοντική βάση.
Πηγή: www.aftodioikisi.gr
