Aποχώρησε σε ένδειξη διαμαρτυρίας από την χθεσινή συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου ΑΜΘ η παράταξη «Λαϊκή Συσπείρωση» μπροστά στην «απαράδεκτη» όπως υποστηρίζει σε ανακοίνωσή της, στάση της διοίκησης «που επέμεινε στη γνωστή ρητορική της για «υλοποίηση των νόμων» και «άσκησης κακόβουλης κριτικής» για το θέμα των κυρώσεων που επιβλήθηκαν στους εκπροσώπους του συλλόγου υπαλλήλων Έβρου».
Πρόκειται για το θέμα της πειθαρχικής δίωξης που άσκησε ο Περιφερειάρχης κ. Τοψίδης στον πρόεδρο και τη γραμματέα του Συλλόγου Υπαλλήλων Περιφερειακής Ενότητας Έβρου, καθώς υπέγραψαν ανακοίνωση με αναφορά σε απόφαση απευθείας ανάθεσης για το έργο της ενίσχυσης του τομέα παρακολούθησης των εφαρμογών του προγράμματος καταπολέμησης κουνουπιών της ΠΑΜΘ και την ενίσχυση της εντομολογικής επιτήρησης.
Παρέμβαση των εργαζομένων
Την ίδια στιγμή παρέμβαση στο Περιφερειακό Συμβούλιο Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, για τις απαράδεκτες πειθαρχικές διώξεις στον πρόεδρο και την πρώην γραμματέα του Συλλόγου Υπαλλήλων ΠΕ Έβρου, τις αυθαίρετες μετακινήσεις υπαλλήλων και το κλίμα τρομοκρατίας, που γίνεται προσπάθεια να επιβληθεί από την Περιφερειακή Αρχή, πραγματοποίησε το ΔΣ της Ομοσπονδίας Συλλόγων Υπαλλήλων Αιρετών Περιφερειών Ελλάδας (ΟΣΥΑΠΕ), μαζί με μέλη των ΔΣ των πρωτοβάθμιων Συλλόγων της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και εργαζόμενους.
Κατά τη διάρκεια της παρέμβασης, τονίστηκε ότι η αντεργατική στάση της Περιφερειακής Αρχής με την επιβολή κυρώσεων, στρέφεται ενάντια σε όλους τους εργαζόμενους και το αυτονόητο δικαίωμά τους να εκφράζουν τις απόψεις τους, να ασκούν κριτική, να αγωνίζονται ενάντια στην απαξίωση των υπηρεσιών, τις ιδιωτικοποιήσεις και εκχωρήσεις αρμοδιοτήτων, να διεκδικούν τα δικαιώματά τους.
Στηλιτεύτηκε ο αυταρχικός και αντιδημοκρατικός κατήφορος της Περιφερειακής Αρχής που αποτελεί την άλλη όψη της κυβερνητικής αντεργατικής πολιτικής των εξαγγελιών της άρσης της μονιμότητας και του «νέου» Πειθαρχικού Δικαίου, των μειωμένων μισθών κ.λπ. ενώ απαιτήθηκε να μπει τέλος στις διώξεις, τις αυθαίρετες μετακινήσεις υπαλλήλων, την υποστελέχωση και την μη επίλυση άλλων ζητημάτων, όπως η χορήγηση των ΜΑΠ κλπ.
Πηγή: www.aftodioikisi.gr