Τρίτη, 15 Ιουλίου, 2025
ΑρχικήΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΠρόεδρος ΟΠΕΚΕΠΕ: Τι λέει για «παράνομα βοσκοτόπια» Καχριμάνη

Πρόεδρος ΟΠΕΚΕΠΕ: Τι λέει για «παράνομα βοσκοτόπια» Καχριμάνη

Στην Βουλή βρίσκεται η δικογραφία για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ την οποία απέστειλε η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία και μελετάται από τους βουλευτές όλων των κομμάτων.

Στην δικογραφία περιλαμβάνονται και τηλεφωνικές συνομιλίες βουλευτών με στελέχη του ΟΠΕΚΕΠΕ μέσω των οποίων εμπλέκεται και το όνομα του Περιφερειάρχη Ηπείρου.

Συγκεκριμένα υπάρχουν τηλεφωνικές επισυνδέσεις μεταξύ βουλευτών και στελεχών του ΟΠΕΚΕΠΕ. Σύμφωνα πληροφορίες, σε μια από αυτές τις συνομιλίες ο πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ, Κυριάκος Μπαμπασίδης εκφράζει σε συνομιλία του με τον βουλευτή της ΝΔ Χρήστο Κέλλα (ή συνεργάτη του) τον προβληματισμό του για το γεγονός πως ο περιφερειάρχης Ηπείρου, Αλέξανδρος Καχριμάνης έχει δηλώσει παράνομα βοσκοτόπια στην περιοχή.

Ο περιφερειάρχης κ. Καχριμάνης έχει αντιδράσει ήδη. Μέσω του facebook απάντησε: «Έλεος. Αφού έγραψαν κι αυτό… ότι δήλωσα παράνομα βοσκοτόπια, τι να πω… Εγώ μιλούσα πάντα για τα προβλήματα και τις αλητείες και κάποιοι έβαζαν εμένα μέρος του προβλήματος… Οι αίτιοι θα δώσουν λόγο σύντομα»…

Στη δικογραφία ονόματα βουλευτών και άλλων κομμάτων

Στις τηλεφωνικές επισυνδέσεις καταγράφονται επίσης και άλλοι βουλευτές της ΝΔ, μεταξύ άλλων, ο Φάνης Παππάς (είχε διατελέσει πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ), Χρήστος Μπουκώρος,  Θανάσης Σταυρόπουλος, Θεόφιλος Λεονταρίδης, Διονύσης Σταμενίτης (νυν υφυπουργών Αγροτικής Ανάπτυξης).

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με πληροφορίες, στις συνομιλίες ακούγονται και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Φρέντυ Παρασύρης και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Βασίλης Κόκκαλης.

Ειδικότερα ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ φέρεται να τηλεφώνησε στον αντιπρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ αναφορικώς με μια εκκρεμότητα. Ο αντιπρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ φέρεται να του απαντά ότι είναι στο όριο του παράτυπου, και ο Φρέντυ Παρασύρης του ζητεί να τον ενημερώσει εάν υπάρχει εξέλιξη.

Αναφορικά με τον Βασίλη Κόκκαλη, η δικογραφία φέρεται να περιλαμβάνει δύο τηλεφωνικές του συνομιλίες με τον πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ για κτηνοτρόφο ο οποίος είχε δικαιωθεί δικαστικά και δεν είχε λάβει ακόμη τα χρήματά του.

Πηγή: www.aftodioikisi.gr

RELATED ARTICLES

Most Popular