Τη συνεργασία τους ενισχύουν τρεις δήμοι του πολεοδομικού συγκροτήματος Θεσσαλονίκης, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα που έχει προκαλέσει το τελευταίο διάστημα αγέλη σκύλων στην ανατολική πλευρά της πόλης.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Τύπος Θεσσαλονίκης, χθες πραγματοποιήθηκε συνάντηση των αρμόδιων αντιδημάρχων των Δήμων Θεσσαλονίκης, Καλαμαριάς και Πυλαία-Χορτιάτης με τον πρόεδρο του ΣΥΠΑΖΑΘ, με στόχο την αναζήτηση κοινών λύσεων και συντονισμένων δράσεων για την αντιμετώπιση του ζητήματος.
«Στο δύσκολο αυτό θέμα λόγω των περιορισμών που επιβάλει ο Νόμος λειτουργούμε ως ενιαίος Δήμος. Έχουμε συντονιστεί και αντιμετωπίζουμε το ζήτημα από κοινού αφού τα αδέσποτα κινούνται και στους τρεις δήμους. Έχουμε συνένωση δυνάμεων με στόχο να εντοπίσουμε τα μέλη της αγέλης και να την διασπάσουμε», ανέφερε σε τηλεφωνική μας συνομιλία ο αντιδήμαρχος Πρασίνου και Αδέσποτων του Δήμου Θεσσαλονίκης, Βασίλης Διαμαντάκης.
Μάλιστα πρόσθεσε πως ένα μεγάλο κομμάτι είναι αυτό της παρατήρησης. «Σήμερα πήγαν μέλη της Περισυλλογής για να παρατηρήσουν το χώρο αλλά και τα σκυλιά, ώστε να διαπιστωθεί ποια είναι τα επιθετικά, για να ξέρουν μετά πώς θα δράσουν. Επίσης εδώ και τρεις, τέσσερις μέρες τοποθετείται τροφή σε σημεία που βάζουμε παγίδες. Αυτό γίνεται για να μάθουν τα συγκεκριμένα σκυλιά πως εκεί υπάρχει τροφή. Και ενδεχομένως την Δευτέρα να γίνει μια επιχείρηση για να εντοπίσουμε και να πιάσουμε κάποια από αυτά. Είναι μια δύσκολη επιχείρηση καθώς είναι πονημερεμένα», σημείωσε.
Ο ίδιος πρόσθεσε στο «ΤyposThes» πως «υπάρχουν καταγγελίες από πολίτες για περιστατικά επιθέσεων, όμως ο νόμος θεωρεί επίθεση μόνο το δάγκωμα. Εμείς μπορούμε να κρατήσουμε μέλη της αγέλης απομονωμένα για ένα διάστημα και εφόσον το αποφασίσει η πενταμελής επιτροπή θα μεταφερθούν σε άλλες περιοχές για διάσπαση της αγέλης ή σε καταφύγιο».
Τα μέλη της Διαδημοτικής ομάδας αδέσποτων που έχει συσταθεί για να λύσει το θέμα είναι σε διαρκή επικοινωνία όλο το 24ωρο. Απαρτίζεται από τους τρεις αντιδημάρχους που στα όρια των δήμων τους κινούνται τα μέλη της αγέλης σκύλων, κτηνίατροι και άτομα που κάνουν την περισυλλογή.
Αξίζει να σημειωθεί ότι τους τελευταίους μήνες έχουν ενταθεί οι προσπάθειες για τον περιορισμό της αγέλης.
Πηγή: www.aftodioikisi.gr
