Σάββατο, 7 Φεβρουαρίου, 2026
ΑρχικήΔΗΜΟΙΤη σύλληψη δημάρχου για «περιβαλλοντικό έγκλημα» ζητά πρωτοβουλία κατοίκων

Τη σύλληψη δημάρχου για «περιβαλλοντικό έγκλημα» ζητά πρωτοβουλία κατοίκων

Την σύλληψη του δήμαρχου Χανίων Παναγιώτη Σημανδηράκη και της προέδρου της ΔΕΥΑΧ Νίκης Αποστολάκη για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί με τα ύδατα εκσκαφής που καταλήγουν στη θάλασσα, ζητούν με ανακοίνωσή τους η Πρωτοβουλία Κατοίκων Σταυρού και η Επιτροπή Προστασίας Περιβάλλοντος Κρήτης.

Ειδικότερα στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι  «αποτελεί ντροπή πλέον για το δικαστικό σώμα του νόμου Χανίων να μην συλλαμβάνει τον δήμαρχο Χανίων και πρόεδρο της ΔΕΥΑΧ με όλη την ομάδα του για αυτό το συνεχιζόμενο περιβαλλοντικό έγκλημα που συντελείται στον Σταυρό , στην Παχιά Άμμο μέσα στο λιβάδι Ποσειδωνίας , 10 ημέρες αντλούν ύδατα εκσκαφής και τα ρίχνουν μέσα στην θάλασσα, κάθε μεσημέρι η άντληση είναι σχεδόν στον πυθμένα της εκσκαφής υπάρχουν όμως τέσσερα σημεία εκβολής μεγάλης ποσότητας ύδατος εκσκαφής και την επόμενη ημέρα βρίσκουν τα συνεργεία της ανάδοχου εταιρείας πισίνα ολυμπιακών διαστάσεων».

Οι συλλογικότητες σημειώνουν μάλιστα ότι έχουν ενημερώσιε  «το λιμεναρχείο να παρέμβει και να προβεί σε αυτοψία και συλλήψεις».

Ζητάμε, τονίζουν «την άμεση παρέμβαση της θεσμικής πολιτείας της οποίας ποινικής ευθύνης του δημάρχου και την αναστολή των εργασιών μέχρι εξεύρεσης νέου σημείου χωροθέτησης» και καταλήγουν: «Αυτή η επικίνδυνη αλαζονική κωμωδία πρέπει να σταματήσει».

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι σε παλαιότερη ανακοίνωση τους, οι συλλογικότητες έκαναν έκκληση για να παρέμβει η βουλευτής Χανίων και αδερφή του πρωθυπουργού Ντόρα Μπακογιάννη.

Στα δικαστήρια τα έργα

Σημειώνεται ότι ο Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος Σταυρού όπως ανακοίνωσε πρόσφατα «έχει καταθέσει αίτηµα για προσωρινή διαταγή διακοπής των έργων που συνεχίζονται να γίνονται παράνοµα και αυθαίρετα στην Παχιά Άµµο στον Σταυρό Ακρωτηρίου».

Μάλιστα ο Σύλλογος κατηγόρησε το δήµαρχο ότι «έβαλε στο παιχνίδι τους µπετατζήδες µε τις µπετονιέρες και καταστρέφει µε τον πιο επώδυνο τρόπο µια εµβληµατική παραλία λουόµενων µε µεγάλη γεωλογική αλλά και περιβαλλοντική αξία».

Πηγή: www.aftodioikisi.gr

RELATED ARTICLES

Most Popular