Τετάρτη, 18 Φεβρουαρίου, 2026
ΑρχικήΔΗΜΟΙΥπάλληλος καθαριότητας βρήκε και παρέδωσε γεμάτο πορτοφόλι

Υπάλληλος καθαριότητας βρήκε και παρέδωσε γεμάτο πορτοφόλι

Σε μια πράξη εντιμότητας και ενσυναίσθησης προχώρησε ένας υπάλληλος καθαριότητας που εργάζεται ως συνοδός απορριμματοφόρου του Πολυδύναμου Γραφείου Νέας Αγχιάλου, καθώς σήμερα το πρωί κατά την διάρκεια της εργασίας του βρήκε πορτοφόλι, επί της οδού 30ης Ιουλίου και το παρέδωσε στην υπηρεσία του.

Όπως αναφέρει το magnesianews.gr η Δήμητρα Παλαιοδημοπούλου, το πορτοφόλι περιείχε κάρτες και απαραίτητα προσωπικά έγγραφα του ανθρώπου που το έχασε.

Λίγη ώρα μετά, ο κάτοχος βρέθηκε και έσπευσε να παραλάβει το πορτοφόλι του ευχαριστώντας τον εργαζόμενο, που έκανε μεν το αυτονόητο, το οποίο όμως στις μέρες μας σπανίζει.

Ο υπάλληλος καθαριότητας, Κωνσταντίνος Πέτσιας μίλησε για την πράξη του στην έγκριτη ιστοσελίδα για την πράξη του αυτή, η οποία στις μέρες πια δεν είναι και τόσο αυτονόητη ή τόσο συνηθισμένη.«Ήταν μία μέρα σαν όλες τις άλλες. Εδώ και δύο μήνες είμαι αποσπασμένος στη Ν. Αγχίαλο για να καλυφθούν τα κενά που υπήρχαν στην υπηρεσία. Εκτελούσαμε το δρομολόγιό μας στην «πράσινη γραμμή» για τα απορρίμματα και στην οδό 30ης Ιουλίου γύρω στις 8:30 το πρωί, όταν σταματήσαμε για να αδειάσουμε τους κάδους, μάζεψα κάτι χαρτόκουτα που υπήρχαν, κατέβασα τον κάδο και μέσα σε κάποια χαρτιά έξω από αυτόν είδα το πορτοφόλι. Δεν το άνοιξα και είπα αμέσως στον συνάδελφό μου ότι θα το παραδώσω στην υπηρεσία, όπως και έγινε», επεσήμανε ο ίδιος.

Παραδίδοντάς τον στην προϊσταμένη, μετά από αναζήτηση, εντοπίστηκε ο κάτοχος του πορτοφολιού, που ήταν ένας νεαρός κάτοικος της Ν. Αγχιάλου, ιδιοκτήτης επιχείρησης, ενημερώθηκε και ήρθε να παραλάβει στα γραφεία της υπηρεσίας το πορτοφόλι του.

«Με ευχαρίστησε, μας ευχαρίστησε όλους γιατί είχε μέσα σε αυτό τραπεζικές κάρτες, καινούργια ταυτότητα και δίπλωμα και άλλα προσωπικά του έγγραφα και επιφυλάχθηκε να φέρει κάτι στην υπηρεσία τις επόμενες ημέρες», συμπλήρωσε ο κ. Πετσιάς.

Μιλώντας για την πράξη του αυτή τόνισε πως δεν του πέρασε ποτέ από το μυαλό να μην παραδώσει το πορτοφόλι. Άλλωστε κι εκείνος είχε χάσει παλαιότερα το δικό του και γνώριζε πόσο δύσκολο είναι να χάνεις τα χρήματά του, αλλά και όλα τα προσωπικά σου έγγραφα.

«Η γιαγιά μου έλεγε πάντα «καλό θα κάνεις, καλό θα βρεις, κακό θα κάνεις, κακό θα βρεις» κι εγώ προσπαθώ να ακολουθήσω τη συμβουλή της ως προς το πρώτο σκέλος», επεσήμανε. Μάλιστα, η πράξη του αυτή αποτελεί και παράδειγμα για την 11χρονη κόρη του, που ο ίδιος προσπαθεί να της μεταδώσει αρχές, ήθος και τιμιότητας.

«Πάντα όταν είμαι μαζί με την κόρη μου, αν δούμε κάποιον που έχει ανάγκη θα τον βοηθήσουμε, έστω με το ελάχιστο των δυνατοτήτων μας. Θέλω το παιδί μου να έχει αρχές και ήθος», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Πετσιάς, υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι η πράξη του αυτή δεν είναι για βραβείο, αλλά ό,τι θα έπρεπε να πράξει κάθε άνθρωπος.

«Μας κάνει περήφανους- Συγχαρητήρια στον συνάδελφό μας»

Την υπερηφάνεια της όμως όταν πληροφορήθηκε την πράξη του Κωνσταντίνου Πετσιά, εξέφρασε και η πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Μαγνησίας κ. Θάλεια Στάχτου, η οποία τόνισε χαρακτηριστικά «Είμαστε περήφανοι που οι δημοτικοί υπάλληλοι δεν δίνουν τη ζωή τους μόνο στις δύσκολες περιπτώσεις όπως ο Daniel, η πανδημία, οι πλημμύρες κτλ, αλλά και στην καθημερινότητα φερόμαστε με ήθος και σεβασμό στους πολίτες που υπηρετούμε. Απλά αυτό δυστυχώς δεν αναγνωρίζεται, ούτε από τους τοπικούς άρχοντες που τους έχουν δύο χρόνια χωρίς Μέσα Ατομικής Προστασίας, ούτε, πολύ περισσότερο, από τους κυβερνώντες. Συγχαρητήρια στον συνάδελφό μας για το ήθος του».

Πηγή: www.aftodioikisi.gr

RELATED ARTICLES

Most Popular