Τρίτη, 30 Μαΐου, 2023
ΑρχικήΔΗΜΟΙΔιατηρητέα η χρήση των κινηματογράφων IDEAL και ΑΣΤΟΡ

Διατηρητέα η χρήση των κινηματογράφων IDEAL και ΑΣΤΟΡ

Το Κεντρικό Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας αποφάσισε το χαρακτηρισμό της χρήσης των κινηματογράφων IDEAL και ΑΣΤΟΡ ως διατηρητέας.

Συγκεκριμένα, το συμβούλιο κατά τη συνεδρίασή του την Παρασκευή́ 28/04/2023 εξέτασε το ιστορικό των δυο κινηματογράφων και τη διαδικασία που ακολουθήθηκε μετά τη δημοσιοποίηση των αιτιολογικών εκθέσεων, τις απόψεις των εμπλεκόμενων φορέων και τις ενστάσεις που είχαν υποβληθεί, τις γνωμοδοτήσεις των αρμόδιων υπηρεσιών και αποφάνθηκε ως εξής.

Ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, σε ανάρτησή του στο Facebook εξέφρασε την ικανοποίησή του για την απόφαση του ΥΠΕΝ. Αυτή άλλωστε ήταν και η θέση του δημοτικού συμβουλίου της Αθήνας, η κήρυξη διατηρητέων -ως προς τη χρήση- των ιστορικών κινηματογράφων, κι έχει εκφραστεί με δύο αντίστοιχα ψηφίσματα.

Η ανάρτηση του Κ. Μπακογιάννη

«Τα καλά νέα της ημέρας! Διατηρητέοι ως προς τη χρήση κηρύχθηκαν οι ιστορικοί κινηματογράφοι ΑΣΤΟΡ και ΙΝΤΕΑΛ από το Κεντρικό Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής του Υπουργείου Πε

ριβάλλοντος και Ενέργειας.

Όπως ζητούσαν τόσοι Αθηναίοι κι Αθηναίες, όπως ομόφωνα ψήφισε δύο φορές το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αθηναίων, όπως έπρεπε. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην ηγεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος.

RELATED ARTICLES

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular