Τετάρτη, 31 Μαΐου, 2023
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΕνώπιον σοβαρού κατηγορητηρίου ο Αλέξης Γεωργούλης

Ενώπιον σοβαρού κατηγορητηρίου ο Αλέξης Γεωργούλης

Ο Αλέξης Γεωργούλης περιμένει τις επόμενες ώρες να πάρει μέσω των Βέλγων δικηγόρων του τη δικογραφία για να δει με τα μάτια του την καταγγελία και τα στοιχεία που υπάρχουν εις βάρος του από την Ελένη Χρονοπούλου. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ίδιας της νομικού τον έχει καταγγείλει για βιασμό και πρόκληση σωματικών βλαβών στις αρχές του 2020 .

Οι επόμενες κινήσεις του θα καθοριστούν  από τα στοιχεία που υπάρχουν μέσα στο φάκελο της υπόθεσης ενώ ο ίδιος σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες θα ζητήσει να βρεθεί ενώπιον του Βέλγου ανακριτή που χειρίζεται την υπόθεση  πολύ πριν την άρση της ασυλίας του κάτι όμως που δεν πρόκειται να γίνει δεκτό από  τους Βέλγους .

Ο ίδιος επιμένει ότι δεν έχει βιάσει και δεν έχει χτυπήσει την δικηγόρο με την οποία όπως όλα δείχνουν γνωρίζονταν όπως οι περισσότεροι Έλληνες που δραστηριοποιούνται στις Βρυξέλλες .

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της «Ζούγκλας» ο βιασμός και ο ξυλοδαρμός φέρεται να έγινε αρχές του 2020 και μία απλή έξοδος όπως καταγγέλλεται οδήγησε σε εφιάλτη για την Ελληνίδα νομικό .

Την επόμενη ημέρα και έχοντας ενημερώσει τους δικηγόρους της πηγαίνει σε αστυνομικό τμήμα αλλά και σε νοσοκομείο καθώς είναι χτυπημένη όπως ισχυρίζεται. Η καταγγελία που κάνει όμως δεν έχει το όνομα του δράστη καθώς σύμφωνα με πληροφορίες λέει στους αστυνομικούς μόνο ότι πρόκειται για άτομο το οποίο κατέχει σημαντική θέση στο Ευρωκοινοβούλιο. Στην πρώτη της κατάθεση περιγράφει τα όσα έγιναν την προηγούμενη ημέρα και στη δεύτερη κατάθεσή της, τέσσερις μήνες μετά, θα δώσει το όνομα του Ευρωβουλευτή .

Τόσο η ίδια όσο και ο Βέλγος δικηγόρος της παρακολουθούν την εξέλιξη της έρευνας με την ίδια να προσπαθεί να το κρατήσει κρυφό γνωρίζοντας  ότι  οι βελγικές αρχές υπάρχει πιθανότητα να  ζητήσουν  την άρση ασυλίας του ευρωβουλευτή. Όπως και γίνεται 2.5 χρόνια μετά. Οι δικηγόροι του Αλέξη Γεωργούλη υποστηρίζουν ότι ενημερώθηκε την ημέρα που ζητήθηκε η άρση και δεν είχε κληθεί ποτέ για κατάθεση πριν .

Οι Ποινές για τα αδικήματα του βιασμού και της σωματικής βλάβης

Οι Βέλγοι είναι ιδιαίτερα αυστηροί στα αδικήματα του βιασμού αλλά και της σωματικής βλάβης. Σύμφωνα με τους νομικούς των Βρυξελλών η ποινή για τον τετελεσμένο βιασμό είναι από 5 ως 10 έτη φυλάκιση ενώ για την πρόκληση βαριάς σωματικής βλάβης είναι έως 3 έτη φυλάκιση.

Σε περίπτωση που ασκηθεί ποινική δίωξη στον Ευρωβουλευτή τότε θα ακολουθηθεί η ίδια διαδικασία που ακολουθήθηκε και στην Έυα Καϊλή. Θα αποφασιστεί ή όχι η προφυλάκισή του και σε περίπτωση που οδηγηθεί στη φυλακή τότε θα περνά κάθε μήνα από προδικαστικό συμβούλιο .

RELATED ARTICLES

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular