Τρίτη, 30 Μαΐου, 2023
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΤσίπρας: Απρόσμενα οδυνηρό σοκ το εκλογικό αποτέλεσμα – Αναλαμβάνω ακέραια την ευθύνη

Τσίπρας: Απρόσμενα οδυνηρό σοκ το εκλογικό αποτέλεσμα – Αναλαμβάνω ακέραια την ευθύνη

Απρόσμενα οδυνηρό σοκ χαρακτήρισε το εκλογικό αποτέλεσμα για τον ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Τσίπρας εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου.

«Αναλαμβάνω την ευθύνη για το αποτέλεσμα. Στέκομαι και δίνω τη μάχη με στόχο να μην έχουμε μια παντοδύναμη ανεξέλεγκτη και ηγεμονική κυβέρνηση σε περίπτωση που επαναληφθούν οι εκλογικοί συσχετισμοί της 21ης Μαΐου», τόνισε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας.

Πρόσθεσε ότι φοβάται ότι «και για την κοινωνία είναι οδυνηρό το αποτέλεσμα ακόμα και για όσους ψήφισαν τη Νέα Δημοκρατία δεδομένου ότι διαμορφώνονται συσχετισμοί που αν επαναληφθούν στις επόμενες εκλογές της ενισχυμένης αναλογικής θα δημιουργήσουν συνθήκες ασφυκτικές για τη Δημοκρατία. Μια παντοδυναμία και μάλιστα μιας κυβέρνησης που η συμπεριφορά της στην πρώτη τετραετία έδειξε ότι δεν σέβεται ούτε το κράτος Δικαίου, ούτε τη Δημοκρατία, ούτε τον πλουραλισμό».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε «συγγνώμη από τους ανθρώπους που πληγώσαμε» και υποσχέθηκε ότι θα δώσει μαζί τους τη νέα μάχη ώστε ο ΣΥΡΙΖΑ να παραμείνει ο εκφραστής των λαϊκών διεκδικήσεων.

Δεν παρέλαβε τη διερευνητική εντολή ο Αλέξης Τσίπρας

Ο κ. Τσίπρας δεν παρέλαβε τη διερευνητική εντολή από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου καθώς όπως εξήγησε δεν συντρέχουν οι προϋποθέσεις για σχηματισμό κυβέρνησης.

«Κυρία Πρόεδρε όπως γνωρίζετε δεν προκύπτουν οι συσχετισμοί για να υπάρξει κυβέρνηση. Ως εκ τούτου κι εγώ ανταποκρίθηκα στη θεσμική μου υποχρέωση να έρθω και να σας πω ότι δεν θα παραλάβω τη διερευνητική εντολή, γιατί δεν προκύπτει δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης. Ως εκ τούτου έχετε εσείς τη δικαιοδοσία για το τι θα ακολουθήσει», είπε νωρίτερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στην Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας από την πλευρά της σημείωσε ότι «το Σύνταγμα προβλέπει τη συνέχεια με σαφή τρόπο» και εξέφρασε την ελπίδα «οι επόμενες εκλογές να δώσουν κυβέρνηση».

RELATED ARTICLES

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular