Τρίτη, 30 Μαΐου, 2023
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΤσίπρας: Ο Μητσοτάκης δεν θέλει το debate για να μην εκτεθεί ανεπανόρθωτα...

Τσίπρας: Ο Μητσοτάκης δεν θέλει το debate για να μην εκτεθεί ανεπανόρθωτα – ΒΙΝΤΕΟ

Πυρά κατά του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας κατά την έναρξη της ομιλίας του στη Βουλή, επαναλαμβάνοντας την πρόσκληση-πρόκληση για debate των δυο τους, ενόψει των εκλογών της 21ης Μαΐου.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, αναφέρθηκε αρχικά στην απουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη από την σημερινή τελευταία συνεδρίαση της Βουλής. «Ο κ. Μητσοτάκης πάλι λείπει. Κάναμε λέει πολλές αντιπαραθέσεις στη Bουλή. Δεν θέλει άλλες. Δεν θέλει ούτε τηλεοπτική αντιπαράθεση. Τόσο πολύ εμπιστεύεται τον εαυτό του. Ή μάλλον τόσο πολύ τον εμπιστεύονται οι επικοινωνιολόγοι που τον κοουτσάρουν. Που δεν τον αφήνουν με τίποτα να έρθει σε αντιπαράθεση. Μην εκτεθεί ανεπανόρθωτα», είπε ο κ. Τσίπρας.

Απευθυνόμενος, δε, στον Μάκη Βορίδη, ο οποίος μίλησε νωρίτερα, είπε αστειεύομενος: «αφού είστε καλός ρήτορας κ. Βορίδη, ας στείλει εσάς στο πόδι του ο κ. Μητσοτάκης για να κάνουμε διάλογο».

Στη συνέχεια, κατηγόρησε τον Πρωθυπουργό για αθέτηση των υποσχέσεων που είχε δώσει κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης της ΝΔ. Είπε χαρακτηριστικά: «Έλεγε ο κ. Μητσοτάκης στις προγραμματικές του δηλώσεις. Λιγότεροι φόροι. Πολλές επενδύσεις. Καλές και νέες δουλειές. Καλύτεροι μισθοί και υψηλότερες συντάξεις. Αποτελεσματικό κράτος, που θα προσφέρει στον πολίτη Ασφάλεια, αξιοπρεπή Υγεία και σύγχρονη Παιδεία. Και διαφάνεια, λογοδοσία και αξιοκρατία».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, υποστήριξε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης μείωσε τους φόρους για τα μεγάλα εισοδήματα και τις μεγάλες περιουσίες, ενώ αντίθετα δεν μείωσε τους έμμεσους φόρους, διατήρησε τον ΦΠΑ και τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης. Παράλληλα, είπε ο κ. Τσίπρας, η κυβέρνηση δεν πέτυχε τους στόχους που είχε βάλει για την αύξηση των επενδύσεων, επί των ημερών της μειώθηκε λόγω της ακρίβειας το βιοτικό επίπεδο των πολιτών, ενώ όχι μόνο δεν τήρησε τις υποσχέσεις για τις συντάξεις, αλλά αντίθετα «κατάργησε την 13η σύνταξη που είχε δώσει ο ΣΥΡΙΖΑ».

RELATED ARTICLES

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular