Τετάρτη, 31 Μαΐου, 2023
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΥπόθεση Γεωργούλη: Για «βαριά ποινικά αδικήματα» και επώνυμη η καταγγελία στις βελγικές...

Υπόθεση Γεωργούλη: Για «βαριά ποινικά αδικήματα» και επώνυμη η καταγγελία στις βελγικές αρχές

Νέες πληροφορίες για την καταγγελία σε βάρος του ευρωβουλευτή Αλέξη Γεωργούλη. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ,  το 2020 έγινε καταγγελία στις βελγικές αρχές σε βάρος του Αλέξη Γεωργούλη, για «βαριά ποινικά αδικήματα». Η καταγγελία προσωποποιήθηκε, επίσης το 2020.

Advertisement

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η καταγγελία είναι επώνυμη -και ως προς την καταγγέλλουσα και ως προς τον φερόμενο ως δράστη- από τον χρόνο πλησίον της πράξης .

Διευκρινίσεις για την υπόθεση του Αλέξη Γεωργούλη έδωσε  νωρίτερα ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Δημήτρης Παπαδημούλης.

«Καμία ενημέρωση δεν είχαμε, εγώ ενημερώθηκα για το θέμα χθες λίγη ώρα πριν γίνει η επίσημη ανακοίνωση από την πρόεδρο του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου για το αίτημα των βελγικών αρχών για άρση της ασυλίας του κ. Γεωργούλη. Όλο αυτό το χρονικό διάστημα προφανώς οι βελγικές αρχές έκαναν τις δικές τους έρευνες και διασταυρώσεις μυστικά. Η αρχική καταγγελία από την καταγγέλλουσα προς τον θύτη ήταν ανώνυμη και πρόσφατα συγκεκριμενοποιήθηκε και το όνομα του θύτη. Αυτό που γίνεται σε αυτές τις διαδικασίες είναι ότι οι βελγικές αρχές, αστυνομικές και δικαστικές, ερευνούν ένα θέμα με τη δέουσα εμπιστευτικότητα και μυστικότητα και αν κρίνουν ότι πρέπει να πάει για δικαστική έρευνα και εκκαθάριση τότε ζητούν την άρση της ασυλίας», τόνισε ο Δημήτρης Παπαδημούλης, μιλώντας στο ραδιόφωνο των Παραπολιτικών.

«Για την συγκεκριμένη υπόθεση και καταγγελία ενημερώθηκα χθες, αν είχα ενημερωθεί πρωτύτερα σας βεβαιώνω ότι θα πρότεινα αμέσως και στο ΣΥΡΙΖΑ και στην ευρωομάδα μας να γίνει αυτό που έγινε χθες», επέμεινε.

Σχετικά με παλαιότερη κλήση του κ. Γεωργούλη ώστε να δώσει εξηγήσεις, είπε: «Επειδή στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο κυκλοφορούν κάποια πράγματα και ως κουτσομπολιά, όχι η συγκεκριμένη καταγγελία, όχι για τη συγκεκριμένη υπόθεση, εγώ ζήτησα αρμοδίως από τον κ. Γεωργούλη όταν ακούστηκε κάτι αόριστο να με ενημερώσει αν υπάρχει κάτι. Το διέψευσε κατηγορηματικά».

Ερωτηθείς εάν αυτές οι φήμες «κουμπώνουν» με όσα ήρθαν στο φως της δημοσιότητας τα τελευταία 24ωρα, απάντησε: «Όχι γιατί αν κούμπωνε το πρώτο πράγμα που θα έκανα θα ήταν να ρωτήσω και την άλλη πλευρά.  Αν γνώριζα το όνομα της καταγγέλλουσας, που κακώς δόθηκε στη δημοσιότητα, θα επεδίωκα μέσω του συνδέλφου μου κ. Ανδρουλάκη να επικοινωνήσω και με την ίδια. Δεν γνώριζα τίποτα. Το έμαθα χθες και μάλιστα χωρίς να ξέρω ούτε το όνομα της καταγγέλλουσας ούτε το φάκελο… Θεωρώ άδικη την επίθεση που είδα να γίνεται από το ΠΑΣΟΚ ότι δόθηκε από το ΣΥΡΙΖΑ το όνομα της καταγγέλλουσας».

«Για μένα το σημαντικό ήταν η ακαριαία και καθαρή αντίδραση και του ΣΥΡΙΖΑ –Προοδευτική συμμαχία και της ευρωομάδας του σε χρόνο ντετέ (dt). …Μακάρι όλα τα κόμματα να αντιδρούσαν σε τέτοια θέματα με την ίδια ταχύτητα και σαφήνεια», τόνισε ο Δημήτρης Παπαδημούλης.

Ερωτηθείς αν πιστεύει ότι υπάρχει και άλλη περίπτωση, σημείωσε: «Δεν ξέρω, εγώ αυτό που ξέρω είναι ότι υπήρξε κατηγορηματική διάψευση».

«Επικοινώνησε ο κ. Γεωργούλης μαζί μου 2-3 ώρες πριν από την επίσημη ανακοίνωση του αιτήματος για άρση της ασυλίας του και του είπα ποια θα είναι η εισήγησή μου για την αντίδραση της ευρωομάδας του κόμματος, ότι θα τεθεί εκτός ευρωομαδας και εκτός κόμματος προκειμένου να εκκαθαριστεί αυτή η καταγγελία από τις  βέλγικες αρχές χωρίς να υπάρχουν σκιές για το κόμμα και την ευρωομάδα μας. Η θέση το κόμματός μας είναι μηδενική ανοχή στη σεξουαλική παρενόχληση. Δεν αμφισβητούμε το τεκμήριο της αθωότητας, δεν είμαστε δικαστές, δεν ξέρουμε το φάκελο της υπόθεσης θα τον κρίνουν οι βελγικές αρχές», συμπλήρωσε ο ευρωβουλευτής και αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου.

Με αφορμή την ανάρτησή του ότι ζήτησε ο ίδιος την άρση της ασυλίας του και την απομάκρυνση του από το κόμμα, είπε:  «Του διαμηνύθηκε με σαφήνεια ότι θα βρεθεί εκτός κόμματος και εκτός ευρωομάδας και προφανώς έλαβε το μήνυμα και το συμπεριέλαβε και στη δήλωσή του».

RELATED ARTICLES

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular