Ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας, Κτηνοτροφίας & Αλιείας, Κώστας Αποστολόπουλος, μαζί με υπηρεσιακούς παράγοντες υποδέχθηκε απεγνωσμένους κτηνοτρόφους στο γραφείο του, στη Λαμία, το πρωί της Τετάρτης 6 Μαΐου, για να συζητήσουν περί της ζωονόσου που τόσο έχει ταλανίσει τους κτηνοτρόφους.
Η θέση της Περιφέρειας
Η Περιφερειακή Αρχή, καταρχήν, είναι να διατηρηθούν τα αυστηρά μέτρα.
Ο κ. Αποστολόπουλος ανέφερε χαρακτηριστικά ότι τον τελευταίο καιρό δεν υπάρχουν νέα κρούσματα στη Φθιώτιδα, γεγονός που αποδεικνύει την επιτυχία των μέτρων. Ο στόχος είναι να μην υπάρχει χαλάρωση των κτηνοτρόφων, και με λίγη υπομονή θα εκριζωθεί η νόσος. Ακόμη, ανέφερε ότι, πλην απροόπτου, τον Ιούνιο θα σταματήσει το lockdown των κοπαδιών. Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο Αντιπεριφερειάρχης «Η Περιφέρεια είναι σύμμαχος των κτηνοτρόφων.»
Τι λένε οι κτηνοτρόφοι
Οι κτηνοτρόφοι έχουν φτάσει σε απόγνωση, ενώ η Πολιτεία δεν βοηθάει, ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γιάννης Στριφτός, Πρόεδρος του Συλλόγου Κτηνοτρόφων Δυτικής Φθιώτιδας, προσθέτοντας ότι μόνο οι θυσίες των κτηνοτρόφων και η προσπάθεια της Περιφέρειας έχουν συνδράμεισ την αντιμετώπισει της ευλογιάς
Δείτε βίντεο από τη σύσκεψη
Πηγή: www.aftodioikisi.gr
