Τετάρτη, 6 Μαΐου, 2026
ΑρχικήΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΦθιώτιδα: Σύσκεψη κτηνοτρόφων-Αντιπεριφερειάρχη για την καταστροφική ευλογιά

Φθιώτιδα: Σύσκεψη κτηνοτρόφων-Αντιπεριφερειάρχη για την καταστροφική ευλογιά

Ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας, Κτηνοτροφίας & Αλιείας, Κώστας Αποστολόπουλος, μαζί με υπηρεσιακούς παράγοντες υποδέχθηκε απεγνωσμένους κτηνοτρόφους στο γραφείο του, στη Λαμία, το πρωί της Τετάρτης 6 Μαΐου, για να συζητήσουν περί της ζωονόσου που τόσο έχει ταλανίσει τους κτηνοτρόφους.

Η θέση της Περιφέρειας

Η Περιφερειακή Αρχή, καταρχήν, είναι να διατηρηθούν τα αυστηρά μέτρα.

Ο κ. Αποστολόπουλος ανέφερε χαρακτηριστικά ότι τον τελευταίο καιρό δεν υπάρχουν νέα κρούσματα στη Φθιώτιδα, γεγονός που αποδεικνύει την επιτυχία των μέτρων. Ο στόχος είναι να μην υπάρχει χαλάρωση των κτηνοτρόφων, και με λίγη υπομονή θα εκριζωθεί η νόσος. Ακόμη, ανέφερε ότι, πλην απροόπτου, τον Ιούνιο θα σταματήσει το lockdown των κοπαδιών. Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο Αντιπεριφερειάρχης «Η Περιφέρεια είναι σύμμαχος των κτηνοτρόφων.»

Τι λένε οι κτηνοτρόφοι

Οι κτηνοτρόφοι έχουν φτάσει σε απόγνωση, ενώ η Πολιτεία δεν βοηθάει, ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γιάννης Στριφτός, Πρόεδρος του Συλλόγου Κτηνοτρόφων Δυτικής Φθιώτιδας, προσθέτοντας ότι μόνο οι θυσίες των κτηνοτρόφων και η προσπάθεια της Περιφέρειας έχουν συνδράμεισ την αντιμετώπισει της ευλογιάς

Δείτε βίντεο από τη σύσκεψη

Πηγή: www.aftodioikisi.gr

RELATED ARTICLES

Most Popular