Tuesday, November 24, 2020
Home Κοσμος Aυστρία: Χωρίς πολλές προσδοκίες για χαλαρώσεις στο lockdown

Aυστρία: Χωρίς πολλές προσδοκίες για χαλαρώσεις στο lockdown

Aυστρία: Χωρίς πολλές προσδοκίες για χαλαρώσεις στο lockdown

Φειδωλός εμφανίστηκε ο Αυστριακός αντικαγκελάριος και αρχηγός των συγκυβερνώντων Πράσινων Βέρνερ Κόγκλερ, ως προς τις υποσχέσεις του για πιθανές χαλαρώσεις, μετά την λήξη του δεύτερου «σκληρού lockdown» που ισχύει από την περασμένη Τρίτη, 17 Νοεμβρίου, και μέχρι τις 6 Δεκεμβρίου. Όπως δήλωσε σε σημερινή συνέντευξή του στη δημόσια Αυστριακή Τηλεόραση: «τίποτε δεν είναι σίγουρο σε τέτοιους καιρούς».

Προσωπικό του μέλημα, ωστόσο, είναι να ανοίξουν και πάλι πλήρως τα σχολεία και επίσης θέλει να υπάρξουν όσο το δυνατόν περισσότερες ημέρες λειτουργίας μέχρι τα Χριστούγεννα για το λιανικό εμπόριο.

Υποθέτει ότι θα επιτευχθεί ο στόχος, ανέφερε ο ίδιος σε σχέση με την επανάληψη των σχολικών μαθημάτων, και το εάν αυτό θα συμβεί από την 7η Δεκεμβρίου, όπως έχει προγραμματιστεί, εξαρτάται από τον αριθμό των λοιμώξεων και τη δυναμική της πανδημίας, που σημαίνει ότι ο αριθμός αναπαραγωγής θα πρέπει να είναι «αισθητά κάτω από το ένα για αρκετές εβδομάδες».

Ο αντικαγκελάριος υπεραμύνθηκε της απόφασης για το κλείσιμο όλων των σχολείων, νηπιαγωγείων και παιδικών σταθμών, παρατηρώντας πως αυτά μπορεί να μην είναι παράγοντες μόλυνσης όπως άλλα κοινωνικά γεγονότα, ωστόσο ο ιός μεταδίδεται επίσης και εκεί.

«Η εκπαίδευση είναι επίσης ένας σημαντικός οικονομικός παράγοντας», σημείωσε, και αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο πρέπει να γίνουν όλα για να μπορεί , «με πρόσθετα μέτρα ασφαλείας», τα σχολεία να ανοίξουν στις 7 Δεκεμβρίου.

Όπως είχε προαναγγείλει την περασμένη Κυριακή ο ομοσπονδιακός καγκελάριος και αρχηγός του Λαϊκού Κόμματος Σεμπάστιαν Κουρτς, το Σαββατοκύριακο της 5ης και 6ης Δεκεμβρίου, δηλαδή στο τέλος του «σκληρού lockdown», θα μπορούν να υποβληθούν σε τεστ και οι 200.000 εκπαιδευτικοί της χώρας, και, κατά την άποψή του Βέρνερ Κόγκλερ είναι «έξυπνο και σκόπιμο» να διενεργούνται τεστ σε συγκεκριμένες ομάδες.

Σύμφωνα με τον αντικαγκελάριο, η χαλάρωση που προσδοκά το εμπόριο θα πρέπει να επίσης να υπάρξει, ωστόσο, αυτό μπορεί να γίνει μόνο «σταδιακά και προσεκτικά», και καλό θα ήταν, για παράδειγμα, να μπορούσαν να εξασφαλιστούν «όσο το δυνατόν περισσότερες ημέρες ανοίγματος» μέχρι την παραμονή των Χριστουγέννων, έτσι ώστε να μπορεί πραγματοποιηθεί ορισμένος διαχωρισμός του μεγάλου αριθμού των πελατών.

Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ

www.ert.gr

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

ΗΠΑ: Η Αβρίλ Χέινς πρώτη γυναίκα που επιλέγεται ως επικεφαλής των Υπηρεσιών Πληροφοριών

Η Αβρίλ Χέινς επιλέχθηκε από τον εκλεγμένο πρόεδρο Τζο Μπάιντεν για να ηγηθεί των αμερικανικών υπηρεσιών κατασκοπείας. Η Χέινς είναι...

Δολοφονία 26χρονου στις Σπέτσες – Συνελήφθη 22χρονος φίλος του

Δολοφονία 26χρονου αποκαλύφθηκε στις Σπέτσες. Αρχικά θεωρήθηκε ότι ο θάνατός του οφειλόταν σε τροχαίο, όμως στη συνέχεια ο ιατροδικαστής διαπίστωσε...

Δέσμη μέτρων και αυστηρές κυρώσεις για την πάταξη του λαθρεμπορίου

Δέσμη νέων μέτρων αλλά και αυστηρές κυρώσεις για την περιστολή του λαθρεμπορίου σε όλα τα προϊόντα (ποτά, καύσιμα, καπνός κλπ)...

ΥΠΟΙΚ: Φορολογικά κίνητρα για προσέλκυση αλλοδαπών εργαζόμενων

Φορολογικά κίνητρα, με συγκεκριμένες προϋποθέσεις, για την προσέλκυση αλλοδαπών εργαζόμενων και αυτοαπασχολούμενων, αλλά και Ελλήνων που έφυγαν από τη χώρα...