Καλεσμένος στην εκπομπή «Πρωίαν σε είδον» βρέθηκε ο Αλέκος Συσσοβίτης το πρωί της Τετάρτης 24 Ιουνίου, με τον ηθοποιό να μιλάει για την προσωπική του διαδρομή και τη μεγάλη αλλαγή που έκανε στη ζωή του.
Ο Αλέκος Συσσοβίτης παραδέχθηκε ότι για πολλά χρόνια επέλεξε να μαθαίνει μέσα από την εμπειρία και τους ανθρώπους αντί μέσα από τα βιβλία.
«Εγώ άργησα να διαβάσω. Αντί να διαβάσω από τα 20 στα 30 μου, διάβασα εκεί τον δρόμο και έμαθα. Πήρα τη σοφία του δρόμου, επικοινωνώντας με ανθρώπους και προσπαθώντας να δω τις ιστορίες τους και να καταλάβω και τον εαυτό μου. Στα 30 με τα 40 κάθισα και διάβασα στο σπίτι. Έδωσα την τηλεόραση 9 χρόνια στον κουμπάρο μου, δεν είχα τηλεόραση σπίτι, πήγα αγόρασα βιβλία και κάθισα και μόνασα», είπε χαρακτηριστικά.
Εξήγησε επίσης πως η ανάγνωση αποτέλεσε έναν τρόπο να κατανοήσει καλύτερα τον εαυτό του και να αναζητήσει απαντήσεις σε προσωπικά ερωτήματα.
«Από τις δικές μου ψυχολογικές ανησυχίες και καταβολές ξεκίνησαν όλα. Στα αναγνώσματα προσπαθείς να δεις τον εαυτό σου και να πάρεις λύσεις, όσες μπορείς. «Το βιβλίο που με έχει χαρακτηρίσει είναι το “Τάδε έφη Ζαρατούστρα” του Νίτσε. Όταν κάναμε την “Αίθουσα του Θρόνου” στην τηλεόραση, το είχα εδώ στη μασχάλη», αποκάλυψε.
«Όταν διάβασα τον Πελοποννησιακό Πόλεμο του Θουκυδίδη, κατάλαβα ποιοι είμαστε. Εκεί καταλαβαίνεις ότι το μέτρο μπορεί να χαθεί ανά πάσα στιγμή για κάθε άνθρωπο, από τον μεγαλύτερο βασιλιά μέχρι τον πιο φτωχό άνθρωπο. Ο Έλληνας είναι ο λαός που γεννάει τον μεγαλύτερο ήρωα και τον μεγαλύτερο προδότη. Και αυτό ιστορικά το έχουμε δει».
«Ο καθένας από εμάς θα ήθελε να πληρώσει λιγότερο φόρο, να έχει μαύρα χρήματα. Είναι στην ιδιοσυγκρασία μας να θέλουμε και εμείς να κερδίσουμε για την πάρτη μας. Όταν όμως κάθεσαι σε πιο ηγετική θέση, ο πειρασμός γίνεται πολύ μεγαλύτερος», κατέληξε.
Πηγή: www.newsit.gr
