Απίστευτη απόφαση έλαβε το Δ.Σ του Δήμου Ν. Φιλαδέλφειας για την εμποροπανήγυρη της Πρωτομαγιάς. Με εισήγηση του Δήμαρχου (αδελφό του διαβόητου Χάρη Τομπούλογλου) αποφασίστηκε όλες οι καντίνες που συμμετέχουν στην εμποροπανήγυρης να τοποθετηθούν στο τέλος του πανηγυριού και όχι εκει που δεκαετίες άνοιγαν.
Η δικαιολογία; να μην ενοχλούν τα μαγαζιά υγειονομικού ενδιαφέροντος της περιοχής λες και βρισκόμαστε στην εποχή της αρχαίας Ελλάδας, Σπαρτιάτες, Αθηναίοι κλπ αποκλείοντας με αυτό τον τρόπο τις νόμιμες Καντίνες που έχουν τα ίδια δικαιώματα με ένα κατάστημα δηλαδή ταμειακές, pos και υπέρογκο ποσό ενοικίου στον Δήμο αν αναλογιστή κανείς πως για δύο ημέρες χρειάζονται να πληρώσουν 1.000 ευρώ ενοίκιο δηλαδή 500 ευρώ την ημέρα που αμφιβάλουμε πως υπάρχει κατάστημα στην Ν.Φιλαδέλφεια να πληρώνει 500 ευρώ ενοίκιο ημερησίως.
Σε αυτή την απόφαση συμφώνησε μάλιστα σύσσωμο το Δημοτικό συμβούλιο μιας που είναι μια απόφαση ρουσφετολογική για όλους και έτσι δεν υπήρξε καμια αντιπολιτευτική φωνή.
Το θέμα όμως δεν είναι εκει.
Οι ΄φουκαράδες΄ καντινιέριδες ανήμποροι να αντιδράσουν γίνονται υποχείρια των ρουσφετολογικών αποφάσεων του Δήμου Ν.Φιλαδέλφειας και εμείς ερωτούμε τον αξιότιμο κ.Δήμαρχο η μάλλον τον αξιότιμο και γνωστό σε όλους μας Χάρη Τομπούλογλου.
Θα εφαρμοστεί ο νόμος για τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντας στο σημείο της εμποροπανήγυρης; Δηλαδή δεν θα απλώσουν υπεράριθμα τραπεοκαθήσματα;
Δεν θα κλείσουν παράνομα όλοι οι πεζόδρομοι και τα παράπλευρα στενά από την αναρχία που βλέπουμε κάθε χρόνο από τα καταντήματα της περιοχής που απλώνουν κατά παράβαση της αδείας τους δεκάδες τραπέζια άνευ αδείας;
Η αστυνομία θα επέμβει για να τηρηθεί η νομιμότητα;
Ο Δήμος και η δημοτική αστυνομία θα επέμβει;
H υγειονομική υπηρεσία της περιοχής θα ελέγξει τα υπεράριθμα τραπέζια;
Ένα είναι σίγουρο πάντως. Ο φακός του attikiola θα είναι εκει και θα καταγράφει Online τα πάντα!
Θα επανέλθουμε….
