Σάββατο, 5 Σεπτεμβρίου, 2026
ΑρχικήΔΗΜΟΙ«Μπλόκο» σε δάση τριών δήμων λόγω κινδύνου πυρκαγιάς – Τι πρόστιμα προβλέπονται

«Μπλόκο» σε δάση τριών δήμων λόγω κινδύνου πυρκαγιάς – Τι πρόστιμα προβλέπονται

Σε απαγόρευση κυκλοφορίας πεζών και οχημάτων σε συγκεκριμένες δασικές περιοχές της Χαλκιδικής προχωρά η Περιφερειακή Ενότητα, λόγω του υψηλού κινδύνου εκδήλωσης δασικής πυρκαγιάς.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, το μέτρο, κατόπιν απόφασης του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Χαλκιδικής, θα ισχύσει την Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2026, από τις 08:00 έως τις 20:00, και αφορά περιοχές στους Δήμους Κασσάνδρας, Σιθωνίας και Αριστοτέλη.

Η απόφαση ελήφθη λόγω Δείκτη Επικινδυνότητας 3 για την εκδήλωση δασικών πυρκαγιών.

Οι περιοχές όπου απαγορεύεται η κυκλοφορία

Στον Δήμο Κασσάνδρας, η απαγόρευση αφορά τη Χερσόνησο Κασσάνδρας και ειδικότερα την «Κορυφογραμμή», από το Κασσανδρινό έως την Αγία Παρασκευή, καθώς και τις περιοχές «Αράπης» και «Χαλκοβούνι» της Τ.Κ. Παλιουρίου.

Στον Δήμο Σιθωνίας, αφορά τη Χερσόνησο Σιθωνίας και την Κορυφογραμμή Δραγουνδέλι, από τον Μελισσοκομικό Συνεταιρισμό έως τη Συκιά.

Στον Δήμο Αριστοτέλη, το μέτρο εφαρμόζεται στις περιοχές από Κομίτσα έως Ουρανούπολη, στα Τσάμια Στρατονίκης, στη Φυσώκα και στο Σκοπευτήριο Στρατωνίου.

Έλεγχοι από την ΕΛ.ΑΣ. – Πρόστιμο 300 ευρώ

Για την εφαρμογή της απαγόρευσης θα πραγματοποιούνται έλεγχοι στις εισόδους των δασικών δρόμων με τη συνδρομή της Ελληνικής Αστυνομίας, ενώ προβλέπεται η απομάκρυνση όσων εντοπίζονται στις συγκεκριμένες περιοχές.

Από το μέτρο εξαιρούνται τα μέλη των εθελοντικών οργανώσεων που συμμετέχουν στις δράσεις πυροπροστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής.

Η Π.Ε. καλεί κατοίκους και επισκέπτες να τηρήσουν την απαγόρευση και τις οδηγίες των αρμόδιων Αρχών, υπενθυμίζοντας ότι η παραβίαση της απόφασης επισύρει διοικητικό πρόστιμο 300 ευρώ.

Πηγή: www.aftodioikisi.gr

RELATED ARTICLES

Most Popular