Δευτέρα, 22 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΔΗΜΟΙΔήμαρχος απειλεί να κόψει το νερό σε οφειλέτες ΔΕΥΑ

Δήμαρχος απειλεί να κόψει το νερό σε οφειλέτες ΔΕΥΑ

Επείγουσα επιστολή προς τους Προέδρους των κοινοτήτων της Β. Κέρκυρας απέστειλε ο Δήμαρχος Γ. Μαχειμάρης για την τακτοποίηση-ρύθμιση οφειλών προς τη ΔΕΥΑ Β. Κέρκυρας. Στην επιστολή ζητάει τη συνδρομή και την παρέμβασή τους προς τους οφειλέτες, ιδιαίτερα τους επιχειρηματίες της περιοχής, μετά τη λήξη της παράτασης της προθεσμίας της 5ης Ιουλίου για να πληρώσουν τους λογαριασμούς τους, διαφορετικά η επιχείρηση θα προβεί σε απροειδοποίητη διακοπή της υδροδότησης.

Παράλληλα ζητάει από τους κοινοτάρχες επαγρύπνηση, λόγω της αντιπυρικής περιόδου.

Η επιστολή

Αξιότιμοι συνεργάτες, Ο ρόλος σας είναι  εξόχως σημαντικός στην Κοινότητα, στο Δήμο. Επανερχόμεθα λοιπόν  για πολλοστή φορά, λόγω της σοβαρότητας των θεμάτων που  ακολούθως θίγουμε,

1.Οφειλές στη ΔΕΥΑ ΒΟΡΕΙΑΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

Το προηγούμενο διάστημα δόθηκε ένα μεγάλο χρονικό περιθώριο για τακτοποίηση-ρύθμιση οφελών των καταναλωτών προς τη ΔΕΥΑ Βόρειας Κέρκυρας. Η παράταση που δόθηκε  εξέπνευσε την Παρασκευή 5 Ιουλίου 2024.

Παρακαλούμε για τη δική σας συνδρομή και παρέμβαση στους καταναλωτές-ιδιαίτερα τους επιχειρηματίες της περιοχής σας- να πληρώσουν, διαφορετικά, η επιχείρηση θα  βρεθεί στη δυσάρεστη θέση  να προβεί ΑΜΕΣΑ σε  διακοπές υδροδότησης χωρίς νέα ειδοποίηση και χωρίς να φέρει καμία ευθύνη για τυχόν ζημιές που μπορεί να προκύψουν από την διακοπή υδροδότησης.

Υπενθυμίζουμε πως η νεοσυσταθείσα επιχείρηση Ύδρευσης & Αποχέτευσης Δήμου Βόρειας Κέρκυρας καταβάλει μεγάλες προσπάθειες για να αναβαθμίσει τις υπηρεσίες της, να τακτοποιήσει παλιές εκκρεμότητες που παρελήφθησαν, ενώ ιδιαίτερο βάρος δίνεται, στη δρομολόγηση λύσεων που αφορούν στη λειψυδρία, στην προσπάθεια κάλυψης της επάρκειας νερού, με αυξημένες ποσότητες , με συνδέσεις νέων δικτύων με νέες γεωτρήσεις, με «εκμετάλλευση» των πηγών.

  1. Επαγρύπνηση λόγω καλοκαιρινής περιόδου

Είμαστε στο μέσον της αντιπυρικής περιόδου. Μιας περιόδου με αυξημένες απαιτήσεις εκ μέρους μας, για την αποφυγή πρόκλησης πυρκαγιάς, σεβόμενοι τόσο τους  δημότες, τις περιουσίες τους ,τους  επισκέπτες μας όσο και το περιβάλλον. Υποχρέωση των προέδρων είναι να ενημερώνονται άμεσα οι δημότες μας με οδηγίες στην ως ανω κατεύθυνση.. ΠΧ την ανάρτηση των οδηγιών στα κοινοτικά καταστήματα , καφενεία κλπ να μην εναποθέτουν ξερά χόρτα  κλαδιά οπουδήποτε, να μην ανάβουν υπαίθριες ψησταριές κ.α.

Παράλληλα, η διαπίστωση των όποιων προβλημάτων δυσκολεύουν την καθημερινότητα των δημοτών μας, η άμεση ενημέρωση της Δημοτικής Αρχής και των Υπηρεσιών και η άμεση αντιμετώπιση τους, στηρίζεται και στη δική σας εγρήγορση και ετοιμότητα.

Αγαπητοί συνεργάτες,

Είμαστε σε επιφυλακή 24 ώρες το 24 ωρο, καθόλη τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου. Δεν είναι στη διακριτική μας ευχέρεια… Είναι υποχρέωση μας.

Ο Δήμαρχος Βόρειας Κέρκυρας

Γεώργιος Μαχειμάρης

Πηγή: www.aftodioikisi.gr

RELATED ARTICLES

Most Popular