Τα έξοδα της κηδείας του Δημήτρη Κόκοτα, ο οποίος έφυγε από τη ζωή την Τρίτη 25 Αυγούστου σε ηλικία 57 ετών, αποφάσισε να αναλάβει ο Δήμος Αγίας Βαρβάρας, τιμώντας τη μνήμη του τραγουδιστή που είχε εκλεγεί δημοτικός σύμβουλος της πόλης.
Το Δημοτικό Συμβούλιο Αγίας Βαρβάρας συνεδρίασε εκτάκτως το απόγευμα της Τρίτης, σε κλίμα συγκίνησης, και ενέκρινε ομόφωνα ψήφισμα για τον θάνατό του.
Μεταξύ άλλων, αποφασίστηκε η εξόδιος ακολουθία να πραγματοποιηθεί με δαπάνη του Δήμου, σύμφωνα με το ισχύον νομικό πλαίσιο, καθώς και να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του.
Μεσίστια η σημαία στο δημαρχείο – Σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο στην κηδεία
Η σημαία του Δήμου Αγίας Βαρβάρας θα κυματίζει μεσίστια μέχρι την ημέρα της ταφής, ενώ στην εξόδιο ακολουθία θα παραστεί σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο, με επικεφαλής τον δήμαρχο και τον πρόεδρό του.
Παράλληλα, αποφασίστηκε η κατάθεση στεφανιού στη μνήμη του Δημήτρη Κόκοτα.
Ο γνωστός τραγουδιστής είχε συμμετάσχει ενεργά στα κοινά της Αγίας Βαρβάρας και στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2023 είχε εκλεγεί δημοτικός σύμβουλος.
Υποτροφία και αίθουσα του Ωδείου στο όνομά του
Ο Δήμος αποφάσισε να προχωρήσει και σε δύο κινήσεις με μόνιμο συμβολικό χαρακτήρα. Μία από τις ετήσιες υποτροφίες του Δημοτικού Ωδείου θα φέρει πλέον το όνομα του Δημήτρη Κόκοτα, συνδέοντας τη μνήμη του με τη στήριξη νέων ανθρώπων που ασχολούνται με τη μουσική.
Παράλληλα, αποφασίστηκε η ονοματοδοσία της αίθουσας εκδηλώσεων του Ωδείου, στο Μέγαρο «Μήτρος Σουλιμιώτης», στη μνήμη του.
Αναβάλλονται οι πολιτιστικές εκδηλώσεις
Σε ένδειξη πένθους, το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε επίσης την αναβολή των προγραμματισμένων πολιτιστικών εκδηλώσεων του Σεπτεμβρίου.
Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν σε μεταγενέστερο χρόνο και, σε κάθε περίπτωση, μετά το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο του Δημήτρη Κόκοτα.
Πηγή: www.aftodioikisi.gr
