Στη διαφύλαξη του νέου σχολικού συγκροτήματος που φιλοξενεί το 16ο Δημοτικό Σχολείο Ρεθύμνου, προχώρησε ο δήμος, μετά τους βανδαλισμούς που σημειώθηκαν κατ’ επανάληψη στους χώρους του σχολικού κτιρίου το τελευταίο χρονικό διάστημα, από αγνώστους.
Έτσι, μετά από συνεργασία των αρμόδιων φορέων, τοποθετήθηκαν κάμερες σε επιλεγμένες θέσεις εντός του σχολικού συγκροτήματος και του αύλειου χώρου του, οι οποίες ενεργοποιούνται μετά τη λήξη των μαθημάτων.
Η συγκεκριμένη απόφαση λήφθηκε κατόπιν αντίστοιχης απόφασης του σχολικού συμβουλίου του συγκεκριμένου σχολείου, την οποία αιτήθηκε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Παιδείας, προκειμένου να διασφαλιστεί η συναίνεση των εκπαιδευτικών και του συλλόγου γονέων των μαθητών τους σχολείου.
Υπηρετεί δε, τη διαπιστωμένη ανάγκη προστασίας του νεόδμητου σχολικού κτιρίου και των χρηστών του από τους επίδοξους βανδαλιστές του, στους οποίους θα επιβάλλονται οι προβλεπόμενες από το νόμο κυρώσεις.
Όπως επισημαίνουν οι αρμόδιοι αντιδήμαρχοι της Τ.Υ.Δ.Ρ Άγγελος Μαλάς και του Τμ. Παιδείας Νεκτάριος Παπαδογιάννης, ο Δήμος Ρεθύμνης εκφράζει τη λύπη του που αναγκάστηκε να καταφύγει στη συγκεκριμένη επιλογή, ωστόσο, η δημόσια περιουσία (ειδικά όταν αυτή έχει αποδέκτες παιδιά) πρέπει να προστατεύεται και όσοι δεν την σέβονται να έχουν τη μεταχείριση που τους αξίζει.
Πηγή: www.aftodioikisi.gr
