Δύο μήνες μετά την φονική επίθεση σε σπίτια στελεχών της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη, όπου σκοτώθηκε η Βάγια Νέστορα, ακόμη μία εμπρηστική επίθεση σε σπίτι πολιτικού προσώπου έρχεται να «ταράξει τα νερά». Άγνωστοι επιτάθηκαν το βράδυ της Δευτέρας (14.09.2026) σε σπίτι του αντιδημάρχου στου Ζωγράφου, προκαλώντας εκτεταμένες ζημιές.
Η εμπρηστική επίθεση έγινε γύρω στις 22:30 το βράδυ, σε πιλοτή πολυκατοικίας στου Ζωγράφου με αποτέλεσμα να καεί ολοσχερώς αυτοκίνητο που ήταν παρκαρισμένο στο σημείο.
Το όχημα ανήκει, σύμφωνα με πληροφορίες, στον αντιδήμαρχο Ζωγράφου.

Από την επίθεση προκλήθηκαν ζημιές ακόμη σε 2 μοτοσικλέτες όπου βρίσκονταν στο σημείο.
Στελέχη της ΕΛΑΣ έσπευσαν στο σημείο βρίσκοντας μπιτόνι με βενζίνη, στοιχείο που επιβεβαιώνει πως πρόκειται για οργανωμένη εμπρηστική επίθεση.
Στο «μικροσκόπιο» βρίσκονται δύο άτομα νεαρής ηλικίας, 22 και 25 χρόνων, τα οποία προσέγγισαν την πολυκατοικία έχοντας ακάλυπτα τα πρόσωπά τους.




Οι αρχές παίρνουν καταθέσεις και αναζητούν βίντεο από κάμερες ασφαλείας για να φτάσουν στα ίχνη των δραστών.
Πηγή: www.newsit.gr
