Τετάρτη, 22 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΚΟΙΝΩΝΙΑΈκαναν την χώρα Ουγκάντα  - Ο σκοπός φταίει και όχι η διάλυση...

Έκαναν την χώρα Ουγκάντα  – Ο σκοπός φταίει και όχι η διάλυση της ΕΛ.ΑΣ

Δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις για την στυγερή δολοφονία της 28χρονης Κυριακής στους Αγίους Αναργύρους από τον πρώην σύντροφό της. Ο δράστης, με το βίαιο παρελθόν, ακολούθησε την νεαρή κοπέλα ως το αστυνομικό τμήμα όπου είχε πάει για να τον καταγγείλει, την αιφνιδίασε και ξεκίνησε να την κυνηγάει καταφέρνοντάς της 6 μαχαιριές από τις οποίες οι 4 ήταν θανατηφόρες.

Ο 39χρονος, όπως αποκαλύπτεται, είχε αντιμετωπίσει στο παρελθόν σωρεία κατηγοριών μεταξύ των οποίων απείθεια, ναρκωτικά, σωματικές βλάβες και ξυλοδαρμοί. Όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές, είχε συλληφθεί για βιασμό και ξυλοδαρμό, έπειτα από καταγγελίες της συντρόφου του, ενώ σε βάρος του είχαν εκδοθεί και ασφαλιστικά μέτρα.

Υπενθυμίζεται ότι η άτυχη γυναίκα είχε μεταβεί στο τμήμα μαζί με φιλικό της πρόσωπο ζητώντας βοήθεια από τους αστυνομικούς, λόγω της παρουσίας του πρώην συντρόφου της, σε κοντινή απόσταση από το σπίτι της. Οι αστυνομικοί της πρότειναν να κάνει μήνυση, πράγμα που η ίδια αρνήθηκε, ζητώντας παράλληλα να την μεταφέρει περιπολικό στο σπίτι. Ωστόσο, η 22χρονη αστυνομικός στην οποία έγινε η καταγγελία, είπε στην 28χρονη ότι δεν υπήρχε περιπολικό και της πρότεινε να καλέσει το 100 προκειμένου να μεταβεί στο σημείο όχημα της ΕΛΑΣ.

Η κοπέλα βγήκε από το αστυνομικό τμήμα και ενώ μιλούσε στο τηλέφωνο με την Άμεση Δράση, ο 39χρονος της επιτέθηκε και την κατακρεούργησε.

Ο διάλογος με την τηλεφωνήτρια της Άμεσης Δράσης:

28χρονη: Είμαι έξω από το αστυνομικό τμήμα Αγίων Αναργύρων και ο πρώην φίλος μου έξω από το σπίτι μου. Θέλω ένα περιπολικό να με πάει σπίτι μου.

Άμεση Δράση: Πού είναι το σπίτι σας ακριβώς;

Η 28χρονη, στη συνέχεια, ξεκίνησε να περιγράφει το δρομολόγιο που θα ακολουθούσε, αλλά εκείνη τη στιγμή δέχτηκε την επίθεση και ακούστηκαν ουρλιαχτά και φωνές στο τηλέφωνο

Όπως όλα δείχνουν, η επίθεση του δράστη δε συνέβη σε μεγάλη απόσταση από το Αστυνομικό τμήμα, όπως αρχικά είχε υπονοηθεί, αλλά ακριβώς μπροστά στο κουβούκλιο του σκοπού του τμήματος, ο οποίος μάλιστα δεν αντέδρασε όταν είδε τι συμβαίνει.

Αξίζει να τονιστεί ότι με βάση τους κανονισμούς ο χώρος που έγινε η δολοφονία της 28χρονης, θεωρείται «ζωτικός χώρος» του Αστυνομικού Τμήματος, λόγω της εγγύτητάς του. Ο χώρος της δολοφονίας, αποτυπώνεται ξεκάθαρα σε βίντεο που δημοσιεύτηκε λίγο μετά τη δολοφονία, δείχνοντας ότι το έγκλημα έγινε σε απόσταση μικρότερη των τριών μέτρων.

Οι πληροφορίες του edolio5 σε ό,τι αφορά τον συγκεκριμένο αστυνομικό που εκτελούσε χρέη σκοπού εκείνη την ώρα είναι ότι ελέγχεται πειθαρχικά με το ερώτημα της απόταξης καθώς φέρεται να είναι εμπλεκόμενος στην υπόθεση Αγιαβέφε με τα πλαστά διαβατήρια. Πρόκειται για τον αστυνομικό Ι.Μ.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ με… λογοτεχνικά τερτίπια αποφεύγει να διευκρινίσει πόσο κοντά στον σκοπό του ΑΤ έγινε το ειδεχθές έγκλημα, με τις φωτογραφίες από το σημείο να προκαλούν εκτός από σοκ, οργή για την ανικανότητα του αστυνομικού να εμποδίσει τη δολοφονία που έγινε μπροστά στα μάτια του.

Από τα στοιχεία του edolio5 προκύπτει ότι η καταγγελία της 28χρονης έγινε ενώπιον τριών γυναικών αστυνομικών και συγκεκριμένα της διοικήτριας (είχε ήδη αποστρατευθεί αλλά λόγω της μη αντικατάστασής της συνέχιζε την υπηρεσία), της αξιωματικού υπηρεσίας, και μιας αστυνομικού που εκτελούσε χρέη οδηγού της διοικήτριας.

Πλέον απαιτούνται απαντήσεις σχετικά με την εγκληματική ανικανότητα του φρουρού του αστυνομικού τμήματος που είδε τη δολοφονία να γίνεται μπροστά του χωρίς να αντιδράσει και να την εμποδίσει. Το βέβαιο είναι ότι ακόμα και στην Ουγκάντα ο αρχηγός της αστυνομίας  και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη θα είχαν παραιτηθεί αφού η αστυνομία που διοικούν δεν μπορεί να εξασφαλίσει την σωματική ακεραιότητα και την ασφάλεια των πολιτών ούτε μέσα στα Α.Τ.

RELATED ARTICLES

Most Popular