Κυριακή, 3 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΕΝΠΕ: 4 παρατάξεις διεκδικούν θέσεις στο ΔΣ -Για πρόεδρος ο Απ. Τζιτζικώστας

ΕΝΠΕ: 4 παρατάξεις διεκδικούν θέσεις στο ΔΣ -Για πρόεδρος ο Απ. Τζιτζικώστας

Σε εξέλιξη είναι η Γενική Συνέλευση της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ) με θέμα την “Εκλογή μελών Διοικητικού και Εποπτικού Συμβουλίου της Ένωσης ”. (δείτε το πρόγραμμα εδώ).

Όπως έχει γράψει η aftodioikisi.gr στην ΕΝΠΕ, υπάρχει μια άτυπη “συμφωνία” για την ανανέωση της θητείας του Απόστολου Τζιτζικώστα στη θέση του προέδρου της ΕΝΠΕ και  το ενδιαφέρον εστιάζεται τόσο στις έδρες όσο και στις θέσεις των Αντιπροέδρων.

Τα νέα «δεδομένα» έχουν ως εξής:

Από τις συνολικά 25 έδρες στο ΔΣ της ΕΝΠΕ οι 13 αυτοδικαίως “πάνε” στους Περιφερειάρχες και οι 12 σε περιφερειακούς συμβούλους.

Στις διαδικασίες μετέχουν 4 παρατάξεις:

Η πρώτη της ΝΔ, με επικεφαλής τον Απ.Τζιτζικώστα, η δεύτερη ΣΥΡΙΖΑ-ανεξάρτητη, με επικεφαλής τον Γ. Ιωακειμίδη (επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας της Π. Αττικής), η τρίτη (προερχόμενη από το ΠΑΣΟΚ) με επικεφαλής τον Βαγγέλη Αλμπάνη (περιφερειακό σύμβουλο ΝΑ Αττικής)  και η τέταρτη του ΚΚΕ με τον Σωτήρη Αβραμόπουλο (περιφερειακό σύμβουλος Κεντρικής Μακεδονίας).

Να θυμίσουμε ότι, από τους 13 Περιφερειάρχες οι 7+1 υποστηρίζονται από τη ΝΔ (σ.σ. ένας εξ αυτών ο Σ. Αρναουτάκης, προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ και στηρίχθηκε και από το κόμμα του, ενώ οι Γιάννης Τρεπεκλής, Χριστόδουλος Τοψίδης, Γιώργος Αμανατίδης, Κωνσταντίνος Μουτζούρης, είναι “γαλάζιοι αντάρτες”, αφού προέρχονται από το κυβερνών κόμμα, αλλά κατέβηκαν ως ανεξάρτητοι κερδίζοντας τους επίσημους υποψηφίους της ΝΔ.  Ο μόνος περιφερειάρχης που στηρίχθηκε από ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ είναι ο Δ. Κουρέτας της Θεσσαλίας.

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στους περιφερειακούς συμβούλους, από τους δώδεκα, οι 9 που θα εκλεγούν -απ΄ό,τι φαίνεται- θα προέρχονται από τη Νέα Δημοκρατία, ένας από το ΠΑΣΟΚ και ένας από τον ΣΥΡΙΖΑ και ένας ενδεχομένως από το ΚΚΕ.

Ως εκ τούτου, η “μάχη” και το ενδιαφέρον στρέφεται στις θέσεις των Αντιπροέδρων.

Τα ονόματα που ακούγονται είναι για Α’ αντιπρόεδρος ο Περιφερειάρχης Αττικής Νίκος Χαρδαλιάς και Β’ Αντιπρόεδρος ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, Για θέση Γ’ αντιπροέδρου προαλείφεται και ο Γιώργος Χατζημάρκος, Περιφερειάρχης Ν. Αιγαίου.

Μετά από τις σημερινές διαδικασίες, θα εκλεγούν τα μέλη του ΔΣ και θα ακολουθήσει συνεδρίαση όπου, με βάση τα αποτελέσματα, θα αποφασιστεί η συγκρότηση του νέου προεδρίου της ΕΝΠΕ.

Πηγή: www.aftodioikisi.gr

RELATED ARTICLES

Most Popular