Δευτέρα, 22 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΙωακειμίδης: Η διαφθορά φαίνεται να έχει βάθος στην Περιφέρεια Αττικής

Ιωακειμίδης: Η διαφθορά φαίνεται να έχει βάθος στην Περιφέρεια Αττικής

Η παράταξης «Αττικός Κύκλος Συνεργασίας και Εμπιστοσύνης» (επικεφαλής Γ. Ιωακειμίδης) εξέδωσε ανακοίνωση για τις τελευταίες εξελίξεις της υπόθεσης χρηματισμού και εκβιασμού ιδιοκτητών καταστημάτων στο κέντρο της Αθήνας. Συγκεκριμένα, αναφέρει:

Εν τη απουσία ακόμα επίσημης ανακοίνωσης από την Περιφερειακή Αρχή όλοι και όλες παρακολουθούμε με το σταγονόμετρο για να δούμε το μέγεθος της διαφθοράς στην υπόθεση χρηματισμού και εκβιασμού ιδιοκτητών καταστημάτων στο κέντρο της Αθήνας που εμπλέκονται υπάλληλοι από τον Δήμο Αθηναίων, την Περιφέρεια Αττικής και το Υπουργείο Πολιτισμού.

Η διαφθορά φαίνεται να έχει βάθος στην Περιφέρεια Αττικής και όχι μόνο. Μη ξεχνάμε και τις υποθέσεις διαφθοράς που απασχόλησαν και απασχολούν διαχρονικά και τον τομέα των εξετάσεων για την απόκτηση αδειών οδήγησης.

Κύριε Χαρδαλιά με ανακάτεμα των υπαλλήλων και των προϊσταμένων, καθώς και την αναβάθμιση μιας υπηρεσίας εσωτερικού ελέγχου δεν λύνεις το πρόβλημα.

Θέσαμε θέμα για την επιλογή συμπαραστάτη του πολίτη και της επιχείρησης που ορίζει ο νόμος ότι έπρεπε ήδη να έχει επιλέγει. Μας απαντήσατε ότι οι προθεσμίες είναι ενδεικτικές και δεν είστε ακόμη έτοιμος.

Πότε θα είστε έτοιμος κ. Περιφερειάρχη;

Όταν το Εσωτερικών Υποθέσεων θα αρχίσει να κλείνει υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής;

Τι περιμένετε αν δεν είστε σε αδιέξοδο;

Ζητήστε τώρα από την κυβέρνηση να συστήσει διυπουργική επιτροπή με τη συμμετοχή της ΚΕΔΕ και της ΕΝΠΕ για την δημιουργία πλαισίου διαφάνειας και λογοδοσίας στις ελεγκτικές υπηρεσίες και σε όσες εξυπηρετούν πολίτες. Δύσκολες αποφάσεις, ξεκάθαρες πολιτικές, βούληση για κάτι νέο.

Η Περιφέρεια Αττικής θέλει ξήλωμα και δημιουργία ξανά από την αρχή.

Με τον πόνο και τα προβλήματα των πολιτών δεν θα παίξουμε άλλο.

Πηγή: www.aftodioikisi.gr

RELATED ARTICLES

Most Popular