Τετάρτη, 22 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΚΟΙΝΩΝΙΑΊος: Εσωτερικό έλεγχο διενεργεί η πλοιοκτήτρια εταιρεία για το ατύχημα με τους...

Ίος: Εσωτερικό έλεγχο διενεργεί η πλοιοκτήτρια εταιρεία για το ατύχημα με τους 6 μαθητές – Τι αναφέρει σε ανακοίνωση

Εσωτερικό έλεγχο ακολουθεί η πλοιοκτήτρια εταιρεία ZANTEFERRIES-ANMEZ, προκειμένου να διαπιστωθεί αν είχαν ακολουθηθεί οι προβλεπόμενες διαδικασίες, σχετικά με το περιστατικό που συνέβη χθες, όταν έξι μαθητές τραυματίστηκαν από την πτώση τους σε κυλιόμενες σκάλες, στην Ίο.

Το ατύχημα έγινε κατά τη διάρκεια ημερήσιας εκδρομής που πραγματοποιούσαν οι μαθητές από την Θήρα στην Ίο. Μάλιστα, μία 14χρονη τραυματίας μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Ίου για την παροχή των πρώτων βοηθειών και πήρε εξιτήριο λίγο αργότερα.

Η πλοιοκτήτρια εταιρεία εκφράζει την λύπη της για το χθεσινό ατύχημα με σημερινή ανακοίνωσή της. Η εταιρεία ZANTEFERRIES-ANMEZ αναφέρει ότι σχετικά με το συμβάν διενεργεί εσωτερικό έλεγχο, προκειμένου να διαπιστωθεί αν είχαν ακολουθηθεί οι προβλεπόμενες διαδικασίες, ενώ επισημαίνει ότι σε ό,τι αφορά την κατάσταση των κυλιομένων ηλεκτρικών κλιμάκων του πλοίου αυτές είναι σε κανονική λειτουργία μετά από επιθεώρησή τους, από εξουσιοδοτημένο συνεργείο.

«Ίσως ο μεγάλος συνωστισμός στο κλιμακοστάσιο του πλοίου, σχεδόν του συνόλου των μαθητών, σε συνδυασμό με την ιδιαίτερη κινητικότητα που χαρακτηρίζει τους νέους αυτής της ηλικίας, είχε αποτέλεσμα την αδυναμία της επιτήρησης τόσο εκ μέρους των συνοδών τους όσον και εκ μέρους των μελών του πληρώματος, που ματαίως προσπαθούσαν να επιβάλουν την ομαλή αποβίβασή τους», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Αναφορικά με την κατάσταση της υγείας μιας μαθήτριας που μεταφέρθηκε στο κέντρο υγείας του νησιού η εταιρεία επισημαίνει ότι υπήρξαν διαβεβαιώσεις από τον ιατρό ότι δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας και μπορεί να συνεχίσει κανονικά την εκδρομή της.

Ο Alpha μετέδωσε χθες ένα βίντεο όπου καταγράφεται ο πανικός και το χάος που επικράτησε, όταν οι μαθητές έπεσαν στις κυλιόμενες σκάλες.

Δείτε το βίντεο:

 

Πηγή: www.enikos.gr

RELATED ARTICLES

Most Popular