Με Δελτίο Τύπου που εξέδωσε ο Δήμος Αλίμου, γνωστοποίησε σήμερα (28/8) πως εντοπίστηκε κατά τη διάρκεια ελέγχων κουνούπι φορέας του ιού του Δυτικού Νείλου. Συνεπώς, η Δημοτική Αρχή ενημέρωσε πως αύριο (29/8) στις 6.30 το πρωί θα πραγματοποιηθούν εργασίες ψεκασμού στην οδό Μεγίστης (όπου εντοπίστηκε το κουνούπι-φορέας) και σε ακτίνα 200 μέτρων από το σημείο.
Η ανακοίνωση του Δήμου:
Σε μία από τις ειδικές παγίδες κουνουπιών που έχει τοποθετήσει η Δημοτική αρχή σε διάφορα σημεία της πόλης, πιάστηκε κουνούπι με ιό Δυτικού Νείλου.
Κατά συνέπεια, τίθεται σε εφαρμογή το σχετικό υγειονομικό πρωτόκολλο και ΑΥΡΙΟ Σάββατο (29 Αυγούστου 2026) και ώρα 06:30 το πρωί θα πραγματοποιηθούν ειδικές εργασίες ψεκασμού προνυμφοκτονίας και ακμαιοκτονίας στην ευρύτερη περιοχή της οδού Μεγίστης (όπου εντοπίστηκε το κουνούπι-φορέας) και σε ακτίνα 200 μέτρων.
Επιπλέον, ήδη από σήμερα (Παρασκευή) το μεσημέρι διανέμεται στην περιοχή φυλλάδιο με πληροφορίες προς τους κατοίκους, τις οποίες παρακαλούνται οι πολίτες να διαβάσουν προσεκτικά. Ιδίως, παρακαλούνται οι κάτοικοι της περιοχής να μην ταΐσουν αδέσποτα ζώα στον δρόμο αύριο (Σάββατο) μέχρι το απόγευμα.
Ταυτόχρονα, είναι σε σταθερή εξέλιξη και το πρόγραμμα τακτικών προληπτικών ψεκασμών κατά των κουνουπιών σε όλη την πόλη του Αλίμου, το οποίο έχει ξεκινήσει από τον Μάρτιο και θα διαρκέσει έως και τον Δεκέμβριο. Στον Άλιμο πραγματοποιούνται συνεχώς προληπτικοί ψεκασμοί τόσο από τον Δήμο, όσο και από την Περιφέρεια Αττικής.
Πηγή: www.aftodioikisi.gr
